Samsung kar etmeye devam ediyor

Samsung Galaxy C7

Güney Koreli teknoloji devi Samsung yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi ikini kısmında da kar etmeye devam ediyor.

samsung kar ediyor

Gelen son bilgilere göre Samsung’un yılın ikinci çeyreğindeki faaliyet karının 5.9 milyar dolar civarında gerçekleşmesi olası bir durum.  Yılın ilk çeyreğinde 5.7 milyar dolar civarında bir faaliyet karına ulaşılmıştı. Artış azda olsa ilk kez 5.9 milyar dolar seviyesine çıkılmış gözüküyor. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 6 milyar dolar rakamına varılmıştı.

Bu kar oranlarında en büyük etki Galaxy S7 amiral gemisi satışlarından ortaya çıkıyor. Mobil bölüm yaklaşık olarak 3 milyar dolar faaliyet karı yakalanacak. Yıl bazında yüzde 12 civarında bir artış gösteriliyor. Kar marjının artması, faaliyet karına da olumlu katkı yapıyor.

Galaxy S7 serisi ile ilgili mart ayı sonuna kadar da 10 milyon civarında bir satış yapıldığı bilgisi ortaya çıktı. Buna göre yılın ilk yarısında 24 milyon Galaxy S7 serisi tüketicilere ulaşmış olacak. Bunun yanısıra  Galaxy A ve Galaxy J serileri de iyi bir kar marjı bırakıyor.

Geriye kalan 3 milyar dolarlık faaliyet karında flash bellek bölümünün katkısı bulunuyor. Ekran bölümüne bakacak olursak da yılın ikinci çeyreğinde kar getirmesi bekleniyor.

Hazırlanan rapora göre Samsung yılın ilk yarısını oldukça verimli bir şekilde geçirdi. Ama en önemli olanda bu başarının devam etmesi. Gelecek yeni modellerle de bu başarının devam edeceği söyleniyor.

HTC Akıllı Saatinin Çıkışını Bir Kez Daha Erteledi