Samsung’tan Galaxy Note FE hamlesi!

note 7

Şu aralar, Galaxy Note 7R üzerindeki son rötuşlarını gerçekleştiren Samsung, sürpriz bir hamle ile Galaxy Note FE ismine yöneliyor. İşte detaylar.

Sanırım Samsung’un geçtiğimiz sene yaşadığı Galaxy Note 7 fiyaskosunu öyle ya da böyle duymuşsunuzdur. Patlamaya başlayan telefonlar sonrasında, geri çağırma ve tüm Note 7 üretimini durdurma kararı, Güney Koreli teknoloji devine ağır bir hasar vermişti.

Zararın neresinden dönersen kardır mantığıyla hareket eden Samsung, geri toplattığı Note 7 ünitelerini yenileyerek yeniden satışa sunma kararı aldı. Son haftalarda gündeme gelen haberlerde, yeni Note modelinin Galaxy Note 7R ismi ile satışa sunulacağı iddia ediliyordu.

Fakat bugün Güney Kore’de ortaya çıkan bir rapor, Samsung’un başka planlarının olduğunu su yüzüne çıkardı. İddilara göre Samsung, Galaxy Note 7R ismi yerine Galaxy Note FE ismini kullanacak. Buradaki FE, Fan Edition’ın kısaltması olarak lanse ediliyor. Yani bu model Note 7’yi gerçekten sevenler için tekrardan piyasaya sürülen bir Fan versiyonu olarak tanıtılacak.

Aslında, Galaxy Note FE ismi Note 7R’dan biraz daha mantıklı duruyor. Fakat ismi ne olursa olsun, bu satışa sunulacak telefonların geçtiğimiz sene toplatılan Note 7 modelleri olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

Geçtiğimiz günlerde yeniden satışa sunulacak olan modellerin fiyat olarak yüzde 50 daha ucuz olacağı iddia edilmişti. Fakat bu konu hakkında Samsung’tan herhangi bir doğrulama ya da yalanlama gelmedi.