Galaxy Note FE ne zaman satışa sunulacak?

galaxy note fe

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Samsung, Galaxy Note FE ile Note 7’nin açtığı yaraları sarmaya çalışacak. İşte konu hakkındaki detaylar.

Teknoloji dünyasının az çok yakından takip ediyorsanız, Samsung’un geçtiğimiz sene yaşadığı Note 7 fiyaskosunu da hatırlayacaksınızdır. Ardı ardına gelen patlama haberlerinden sonra Samsung, Note 7’nin üretimini durdurarak, telefonları geri toplatma kararı almıştı.

Piyasadaki Note 7’lerin yaklaşık olarak yüzde 97’sini geri topladığını açıklayan teknoloji devi, şimdi bu cihazları Galaxy Note FE ismi altında tekrardan satışa sunmaya hazırlanıyor. Son birkaç aydır yenilenen Note 7 modellerinin satışa sunulacağına dair birçok rapor ve açıklama ile karşılaştık. Telefonun ismi hala belli olmasa da genel olarak kulislerde konuşulan cihazın Note FE şekilde adlandırılacağı.

Peki Galaxy Note FE ne zaman satışa sunulacak? Hemen hemen Note 7’nin yarı fiyatına satışa sunulması beklenilen Note FE bu açıdan büyük bir nimet. İlk olarak Güney Kore ve Çin’de satışa sunulacağı belirtilen cihazın diğer pazarlarda çıkıp çıkmayacağı ise netleşmiş değil.

Güney Kore’de hizmet veren bir perakendeci olan Danawa, Galaxy Note FE için ön sipariş sürecinin bu ay içerisinde başlayacağını duyurdu. Muhtemelen telefonun dağıtımı da önümüzdeki Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecektir. Danawa, telefonun özelliklerini listelerken (bu noktada bilmediğimiz bir şey yok) fiyatının ise ilerleyen günlerde açıklanacağına dikkat çekti. Bakalım Note FE umulduğu gibi, Note 7’nin yarı fiyatına mı satışa sunulacak? Bekleyip göreceğiz.