Samsung, Galaxy AI’yı A serisi cihazlarına eklemeye başlayacak

samsung 1 254

Samsung, amiral gemisi S serisi cihazlarına eklediği bir dizi yapay zeka (AI) özelliğini, şimdi de daha uygun fiyatlı A serisi cihazlarına sunmaya hazırlanıyor.

SamMobile’dan gelen bir rapora göre, şirket Galaxy AI’yı A serisine eklemeyi ve bunu 2024’te piyasaya sürülecek modellerle başlatmayı planlıyor. Özellikle Galaxy A55 ve Galaxy A35, One UI 6.1.1 ile bazı Galaxy AI özelliklerine kavuşabilir.

Samsung, amiral gemisi cihazlarına sunduğu bazı AI özelliklerini eski S ve Z serisi cihazlara da sunmuştu. Şimdi, Galaxy A serisi kullanıcıları da bu yeniliklerden faydalanabilecek. Ancak, Galaxy A serisi cihazların donanımları amiral gemilerine kıyasla daha sınırlı olduğundan, kullanıcılar Galaxy AI’nın sunduğu tüm özellikleri beklememeli. Bazı özellikler donanım uyumluluğu nedeniyle kısıtlı kalabilir.

Galaxy AI

One UI 6.1.1 ve Güncelleme Takvimi

Samsung’un AI özelliklerini Galaxy A serisine getirecek olan güncellemeyi One UI 6.1.1 ile sunması bekleniyor. Şirket, One UI 7 beta sürümünü ertelemiş durumda ve bu ertelemenin sebebi olarak One UI 6.1.1 güncellemesi gösteriliyor. One UI 6.1.1, altıncı nesil katlanabilir cihazlara bazı yeni AI özellikleri sunmuştu ve şimdi bu özelliklerin Galaxy A55 ve A35 gibi modeller de dahil olmak üzere diğer cihazlara da sunulması planlanıyor.

A serisi cihazlarla hangi belirli AI özelliklerinin uyumlu olacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Teorik olarak, sunucu tarafı özellikler cihazlara uygulanabilir. Ancak, Samsung’un bu özellikleri nasıl şekillendireceği ve hangi özelliklerin kullanılabilir olacağı nihayetinde şirketin kararı olacaktır.

Galaxy AI

Samsung, Galaxy AI özelliklerini daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırarak, uygun fiyatlı cihazlarda da gelişmiş yapay zeka deneyimi sunmayı hedefliyor. Galaxy A55 ve A35 gibi modellerin One UI 6.1.1 güncellemesiyle bu yeniliklerden faydalanması, A serisi kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme olacak. Samsung’un gelecekteki güncellemelerle A serisini nasıl şekillendireceği ve hangi özelliklerin sunulacağı büyük bir merak konusu.

OnePlus Ace 5 Serisi İçin Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı