Note 8’de Kullanılması Beklenen Sensör Tanıtıldı

dual

Samsung, Mobil Dünya Kongresinde 4 yeni tip kamera sensörünü duyurdu. Bunlardan bir tanesi çift kamera kurulumuna sahip ve muhtemelen Note 8’de kullanılacak.

Samsung 2014 yılından beri ISOCELL adı altında kendi sensörlerinin üretimini yapıyor. Özellikle amiral gemisi telefonlarında kullandığı sensörlerle beğeni toplayan Güney Koreli şirket, işi daha da büyüterek farklı segmentlerde farklı ihtiyaçlar için sensör üretimine başladı. Bu sensörler arasında en çok öne çıkan, çift sensörlü ve Note 8’de kullanılması bekleniyor.

Bu modül, otofokus destekli ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip. 1,12 μm piksel boyutu ve 13 MP çift kamera çözünürlüğü sunan sensörün ikinci kamerasının Huawei P10’daki gibi çalışacağı düşünülüyor. ISOCELL dual’un detayları şimdilik çok net değil. Detayları ağustos ayının sonlarında Galaxy Note 8 ile beraber görebiliriz. Zira daha önce ortaya atılan iddialar da Note 8’de kullanılacağını gösteriyordu. Yani ISOCELL dual, bunu onaylar nitelikte.

Samsung bunun yanında 3 yeni sensör daha tanıttı. Bunlar sırasıyla ISOCELL Bright, ISOCELL Fast, ISOCELL Slim isimlerini taşıyor. Bunların da çeşitli özel işlere hizmet edeceği düşünülmekte.

Ağustos sonları veya eylül başlarında lanse edilmesi beklenen Note 8’in muhtemel özellikleri ise şunlar: Corning Gorilla Glass 5 korumalı 6.3 inç veya 5.7 inç 4K panel, Snapdragon 835 işlemci, 4 veya 6 GB (8 GB’lık opsiyonun olabileceği de konuşuluyor) RAM, USB 3.1 Type-C portu, geliştirilmiş S Pen kalemi, 8 MP ön kamera, bluetooth 5, IP68 su geçirmezlik sertifikası.