Samsung, yapay zekayı akıllı ev ürünlerine entegre edecek

samsung

Galaxy AI’nın akıllı telefonlara eklenmesinin ardından Samsung, şimdi de akıllı ev ürünlerine yapay zeka (AI) entegrasyonu için çalışmalarını sürdürüyor.

BusinessKorea’nın raporuna göre, Samsung, yapay zeka destekli ev aletlerini gelecek yıl piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket, akıllı ev ürünlerine AI ekleyerek “süper bağlantılı bir ekosistem” yaratmayı hedefliyor ve bu adımın, Apple ve Google gibi rakiplerine karşı konumunu güçlendirmesine yardımcı olması bekleniyor.

2025’te piyasaya sürülmesi planlanan ev aletlerinin, kullanıcı gizliliği açısından avantaj sağlayan belirli büyük dil modellerini (LLM’ler) cihaz üzerinde çalıştıracağı bildiriliyor. Ayrıca, bu yılın Temmuz ayında Samsung’un, akıllı ev ürünleri için Bixby sesli asistan kontrollerini tanıtmayı planladığı belirtiliyor. İlk etapta, firmanın yüksek lisans eğitimlerini yürütmek için bulut teknolojisine güveneceği ifade ediliyor.

Samsung

Şirketin yapay zeka entegrasyonu yapmayı planladığı ilk akıllı ev ürünleri arasında, LCD ekranlara sahip Bespoke AI serisi Family Hub buzdolapları, çamaşır makineleri ve indüksiyonlu ocaklar yer alıyor. Bu ev aletlerinin, genellikle akıllı telefonlarla sınırlı olan çeşitli yapay zeka özelliklerine (örneğin çeviri yetenekleri) sahip olması bekleniyor.

Bu akıllı ev ürünleri, en son geniş dil modelleriyle geliştirilen Bixby sesli asistanı sayesinde daha karmaşık komutları anlayabilecek ve daha doğal bir kullanıcı deneyimi sunacak. Ürünlerin, önceki konuşmaları hatırlayarak ek faydalar sağlayabileceği de belirtiliyor.

Samsung SmartThings’e bağlanan akıllı ev ürünlerinin sayısı, 2022’de 10 milyon civarındayken, şu anda 20 milyonu aşmış durumda. Gelecek yıl bu sayının 30 milyona ulaşması bekleniyor.

Galaxy Watch 7 sertifika programında görüntülendi