Samsung kendi uydu iletişim platformunu hazırlıyor

Adsiz 48

Samsung akıllı telefondan uyduya aktarma teknolojisi planları ile gündeme gelmişti. Şimdi ise bu durum netleşiyor. İşte tüm detaylar.

Samsung Galaxy S23’te Apple’ın iPhone 14 için kullandığı gibi kullandığına benzer bir teknoloji sunacağı söylenmişti, ancak nihayetinde bu olmadı. Şimdi şirket, akıllı telefonlar ve uydular arasında iki yönlü iletişimi sağlayacak yeni bir standartlaştırılmış 5G NTN modemi tanıttı. Teknoloji, kullanıcıların bir hücresel ağa ihtiyaç duymadan arama, kısa mesaj ve veri gönderip almasına izin verecek ve Samsung’un gelecekteki Exynos çiplerine entegre edilecek.

Samsung kendi uydu iletişim platformunu hazırlıyor

Amaç, dağlarda, çöllerde veya diğer uzak bölgelerdeki insanların kritik durumlarda başkalarıyla iletişim kurmasını sağlamak. Teknoloji sayesinde çip üreticileri, akıllı telefon üreticileri ve telekomünikasyon şirketlerinin geleneksel iletişim hizmetleri iş birliği yapacak. Bununla birlikte, Samsung, teknolojinin sonunda yüksek çözünürlüklü fotoğrafları ve hatta videoları, metinlerin ve aramaların yanı sıra iletmek için kullanılabileceğini belirtti. Şirket, “uydu konumlarını doğru bir şekilde tahmin etmek için” Exynos Modem 5300 platformunu kullanarak teknolojiyi geliştirdi. Samsung Başkan Yardımcısı Min Goo Kim, bunun “6G’nin gelişine hazırlık olarak” hibrit karasal NTN ağlarının önünü açmaya yardımcı olacağını söyledi. CES 2023’te Qualcomm, akıllı telefonların hücresel sinyal olmadığında mesaj göndermesine olanak tanıyan Snapdragon Satellite teknolojisini tanıtmıştı.

Apple’ın uydu güvenlik sistemi o kadar tuttu ki diğer şirketler de benzer girişimlerde bulunmaya başladılar. Daha fazla detay yakında gelmeye devam edecektir.

iPhone’da klasörlerin arka planını değiştirebilirsiniz