Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy X çok yakında

samsung katlanabilir telefon

Samsung’un üst düzey yöneticilerinden Koh Dong-jin, katlanabilir ekrana sahip ilk Samsung telefonun 2018 yılı itibarıyla teknoloji severlerin beğenisine sunulacağını belirtmişti.

Akıllı telefonlarda gelişim hiç durmadan devam ediyor. Ufak ekran, büyük ekran, daha ince tasarım, daha yüksek çözünürlük, daha ince çerçeve faktörleri derken, son yıllarda da esneyebilir ve bükülebilir ekran teknolojileri üzerine çalışmalar yapılıyor. Samsung da bu konudaki anahtar isimlerden bir tanesi ve çok yakın zamanda firmanın ilk ürününe merhaba diyebiliriz.

Firma, 2011 yılında gerçekleştirilen CES 2011 etkinliğinde, 4.5 inç boyuttaki esneyebilir OLED ekran panelini görücüye çıkarmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir yanda iPhone X heyecanı yaşanırken SamsungMobile’dan Koh Dong-jin’in açıklaması gelmişti: “Uzun süredir beklenen katlanabilir telefonumuzu 2018 yılında çıkaracağız.”

Şimdi de gelelim kesin olmayan yeni bilgilere. SamsungMobile, Güney Kore Ulusal Radyo Ajansı’nda yeni katlanabilir modelini tescil ettirdi. Model numarası SM-G888N0 olan telefonun kod adı Project Valley, şu anki ismi ise Galaxy X. Eğer söylentiler doğru çıkarsa, 2017 sonu – 2018 başı gibi bu telefonu görebileceğiz.

Orijinal Apple-I ve Steve Jobs imzalı dergi açık artırmada!