Samsung Katlanabilir Teknolojilere Yöneldi

Akıllı telefon sektörü geliştikçe büyük firmaların ürünlerindeki çeşitlilik de artıyor.Kullanıcılara en heyecan verici deneyimi sunmayı hedefleyen dev firmalardan biri de kuşkusuz Samsung.Samsung ‘dan yapılan açıklamalar gelecek telefonların esneyebilir ekrana sahip olacağı yönünde.

samsung katlanabilir ekranlarla geliyor
samsung katlanabilir ekranlarla geliyor

Galaxy Note 3 modelinin tanıtıldığı etkinlikte konuşan şirket yetkilileri, yeni ürünlerinde plastik, ışık yayan diyot panellerinin de bulunacağını söyledi. Samsung’un Stratejik Pazarlama Başkanı DJ Lee, ”Kavisli ekrana sahip akıllı telefonu Güney Kore’de Ekim ayında tanıtmayı planlıyoruz” dedi, ancak başka bir ayrıntı vermedi. Dijital ekran teknolojisi kavisli, eğilip katlanabilen ekran üretimine doğru yöneliyor. Ocak ayında Samsung, eğilip genişletilebilen ekranlara sahip ürünlerin prototiplerini sergilemişti. Ancak bu tür ürünlerin ucuza, dayanıklı, kitlesel şekilde üretilip üretilemeyeceği konusunda soru işaretleri var.

Bir başka açıklama da araştırma şirketi CCS Insight Ben Wood’dan geldi, ”Kavisli ekran akıllı telefonların kullanımını radikal bir şekilde değiştirmeyecek ama Samsung’un çok sayıda dikdörtgen, birbirine benzeyen düz ekran üreticisi şirketlerin yer aldığı bu piyasada farklılaşmasını sağlayacak” dedi. Samsung ve Güney Koreli rakibi LG halihazırda kavisli ekrana sahip televizyon üretiyorlar.