Bu Xbox One X oyunu tam 178GB!

Konsolların 4K ile tanışması oyun boyutlarını da iyiden iyiye coşturdu. Elbette bu durum Avrupa ya da Amerika’da yaşayan ve Adil Kullanım Kotası nedir bilmeyenler için pek de dert değil. Fakat bizim gibi 50-60GB indirme sonrasında, internet hızı 10 sene öncesine dönenler için bu tarz büyüklükler biraz sorun olabilir. PS4 ve Xbox One için çıkan oyunların 50GB – 60GB büyüklüğündeki oyunlara artık alıştık. Fakat Xbox One X için yayınlanacak oyunları 100GB’tı aşan boyutları pek de hoş karşılanacak cinsten değil.

Xbox One X ve PS4 Pro oyunları can sıkabilir

4K TV’lerin yaygınlaşmasıyla birlikte Microsoft ve Sony konsollarını güncelleyerek hem teknik özelliklerini revize etmiş hem de bu konsollara 4K desteğini getirmişti. Elbette 4K desteğinin gelmesiyle birlikte oyunların boyutları da arttı.

Microsoft geçtiğimiz günlerde Quantum Break isimli oyunu için Xbox One X iyileştirmesi yamasını yayınlamıştı. Bu yama ile birlikte oyunun boyutu 103GB’tı bulmuştu. Bu yamanın ardından şimdide oyunun hikayesini daha iyi anlamamızı sağlayan TV dizisi de yapıma dahil edildi. Oyuncuların tercihine bağlı olan bu kısımın indirilmesi ile birlikte oyunun boyutu 180GB’tı buluyor.

Son dizi kısmını hesaba katmasak bile 103GB’tın bir oyun için muazzam bir boyut olduğunu söyleyebiliriz. Daha bir kaç sene öncesinde GTA Vice City’yi 2CD ile oynarken, ne ara iş buralara kadar geldi doğrusu anlamadık.