Samsung’dan tarihi servis hamlesi!

Galaxy A53

Bir süre önce Apple tarafından duyurulan “kendin onar” programına Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’da dahil oluyor.

Samsung’dan tarihi servis hamlesi! Akıllı cihazlarla alakalı en büyük sıkıntılardan biri telefonların ya da tabletlerin maliyetlerine yaklaşan servis masraflarıdır. Her ne kadar parça maliyetleri bu harcamanın önemli bir kısmını oluştursa da, servis tarafından verilen hizmetin de en az parça maliyeti seviyelerinde olduğu bilinen bir gerçek. Ancak teknoloji devleri yavaş yavaş bu kazançlarının bir kısmından vazgeçmeye başlıyor gibi görünüyor.

Uzun bir süredir müşterileri tarafından talep edilen “kendin onar” stratejisine daha fazla sessiz kalamayan Apple, geçtiğimiz aylarda artık telefonların belli bir sınıra kadar kullanıcılar tarafından onarılabilecek şekilde üretileceğini açıklamıştı. Apple tarafından yapılan bu açıklama karşısında şirketin en büyük rakibi Samsung Electronics sessiz kalmadı ve o da “kendin onar” programını başlattığını duyurdu. Üstelik bu alanda, sektörün en önemli ismi olan iFixit ile birlikte çalışacak.

Samsung, Rusya'ya ürün sevkiyatını durdurdu

Samsung’dan tarihi servis hamlesi!

iFixit CEO’su Kyle Wiens tarafından yapılan açıklamalara göre, kolay görsel yönergeler ve araçlar sayesinde artık Samsung’un bazı modelleri tüketiciler tarafından kolayca tamir edilebilecek. Elbette ilk etapta hem tamir edilebilecek modellerin sayısı hem de telefonların parçaları sınırlı olacak.

samsung

Örneğin ilk etapta sadece Galaxy S20 serisi için kılavuzların hazırlandığını söyleyen Kyle Wiens, tamir edilebilecek bölümler olarak ise şarj portunu, ekranı ve arka cam kısmı saydı. Bunun yanında Galaxy S21 serisi ve Galaxy Tab S7 Plus için de çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Wiens, diğer modeller için Samsung’dan haber beklediklerini belirtti.

Kendin onar programı ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulamaya konulacak olup, ilerleyen dönemlerde tüm dünyadaki akıllı cihaz kullanıcıları için ulaşılabilir hale gelecek.

NASA, güvenlik nedeniyle SLS Moon roket testini erteledi