Huawei Mobil Servis kullanıcılara neler sunacak?

Huawei mobil servis

Kullanıcılar tarafından en çok tartışılan servislerden birisi de Huawei Mobil Servis hizmetleridir. Akıllı telefon alanında yaptığı yenilikler ile bilinen Huawei şirketinin hatırlayacağınız üzere başı ABD ile derde girmişti. Şirket bunu bir avantaja çevirmek istiyor. İşte haberimizin detayları.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri olan Google gibi kuruluşlar, devasa bir tekel oluşturdu. ABD ise bu tekeli kullanarak istediği gibi at koşturmak istiyor ve bunu da başarıyor. Örneğin Google hizmetleri herhangi bir akıllı telefon modelinde olmazsa kullanıcılar bu akıllı telefonu kullanmaktan vazgeçebilirler. Huawei Mate 30 Pro modeli, bunun en bariz örneklerinden bir tanesi.

Huawei Mobil Servis büyük teşvikler sunacak

Huawei tarafından geliştirilen ve Google play Store tarafından aslınada rakip olarak görülen Huawei Mobil Servisleri, neredeyse bütün ihtiyaçlara cevap verecek şekilde dizayn edilmeye çalışılıyor. Tabii ki bunu sağlamak için geliştiricilerden yardım alınacak.

Huawei servisleri

Huawei Mobile Services hizmeti kullanıcılara, “AppGallery”, “Browser”, “Cloud”, “Themes”, “Music”, “Video” ve “Asistant” gibi birçok fırsat sunuyor. Huawei model akıllı telefonların çok daha işlevsel bir şekilde kullanılmasını isteyen  şirket, bunun için kesenin ağzını biraz açtı. “Shining Star” adı verilen geliştirici programı için 1 milyar dolarlık ödenek hazırladı. Böylece daha çok geliştiricinin Huawei mobil sistemlerinde çalışma yapmasını sağlayacak.

Huawei son olarak, geliştiriciler için 9 temel hizmet kiti ve 5 de büyümeyle ilgili olan kiti erişime açma kararı aldı. Böylece çok daha fazla geliştiricinin Huawei Mobile Sistemlerinde yer almasını sağlayacak. Şu an için 390 milyon kişi Huawei Mobile Servislerinden yararlanabiliyor. Peki sizce Huawei şirketi bu tür çalışmalarla Google’a alternatif oluşturabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Mate X2 S-Pen desteğiyle gelecek