Samsung Pay Türkiye’ye geliyor!

samsung pay 1

Samsung’un mobil ödeme sistemi Samsung Pay sonunda Türkiye’ye de geliyor. İşte Samsung Pay’in Türkiye’de kullanıma sunulacağı tarih!

Bugün gerçekleşen Galaxy S8 lansmanında, Samsung’un yeni amiral gemisi modelinin haricinde bazı önemli duyurularda gerçekleşti. Bu duyurulardan en önemlisi de hiç şüphesiz Samsung Pay’in ülkemize geliş tarihiydi. Samsung Pay, hali hazırda dünyanın birçok bölgesinde en çok kullanılan ödeme sistemlerinden biri.

Samsung tarafından desteklenen bu ödeme sisteminin, diğer mobil ödeme sistemlerinden büyük bir farklılığı bulunmuyor. Yani çalışma mantığı Apple Pay ve benzeri mobil ödeme sistemleri ile hemen hemen aynı. Tabi ki arkasında Samsung gibi bir ismin olması, bu ödeme sistemini daha kullanılabilir bir hale getiriyor. Örneğin Samsung Pay sayesinde kolunuzdaki Gear S2 ile basitçe ödeme yapabiliyorsunuz.

Kısaca özetlemek gerekirse, Samsung marka bir akıllı cihaz kullanıyorsanız, Samsung Pay sizin için alış verişi çok daha eğlenceli bir hale getiriyor. Zira çantanızda kart arama ya da cüzdanınızı evde unutma gibi dertlerden kurtulmuş oluyorsunuz.

samsung pay

Peki Samsung Pay Türkiye’ye ne zaman gelecek? Bu sorunun yanıtı Galaxy S8 lansmanında ortaya çıktı. Samsung Türkiye’den yapılan açıklamaya göre Samsung’un mobil ödeme sistemi 2017’nin 4. Çeyreğinden itibaren ülkemizde de kullanılabilir olacak. Samsung Pay’i ülkemizde hangi kuruluşların destekleyeceği ise henüz netlik kazanmış değil. Fakat verilen tarihin yaklaşık olarak 6 ay sonrasını işaret ettiğini  düşünürsek, bu süreçte birçok kuruluşla da anlaşma sağlanacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.