Samsung’un One UI 7 güncellemesi beklenenden daha uzun sürdü ve kullanıcılar hâlâ kararlı sürümü bekliyor. Galaxy S24 serisi için yayınlanan ardışık beta sürümleri, şirketin yazılımı tamamlamak için yoğun çaba harcadığını gösteriyor.
Samsung, 2025 yılına yazılım güncellemeleri açısından zorlu bir başlangıç yaptı. One UI 7 sürümünü cihazlarına sunma sürecinde yaşanan gecikmeler, kullanıcıların sabrını zorlamaya devam ediyor. Özellikle Galaxy S24 serisi için Aralık ayında başlatılan beta sürecinin beklenenden uzun sürmesi, birçok kullanıcıyı belirsiz bir bekleyişe sürükledi. Ancak Samsung’un nihayet süreci hızlandırarak kararlı sürümü dağıtıma hazırladığına dair yeni işaretler var.
Son olarak, Galaxy S24 serisi için One UI 7’nin dördüncü beta güncellemesi yayınlandı. Bu sürüm, çeşitli hata düzeltmelerinin yanı sıra yapay zeka destekli filtreler ve log video kaydı gibi kamera iyileştirmeleriyle geldi. İlginç olan ise, bu güncellemeden sadece bir gün sonra Samsung’un beşinci bir beta sürümünü daha yayınlaması oldu. Önceki beta güncellemeleri arasındaki uzun süreler düşünüldüğünde, bu hızlı ardışık güncellemeler, şirketin yazılımı kararlı hale getirme çabalarını yoğunlaştırdığını gösteriyor.
İlginizi çekebilir: iQOO Neo10 Pro+ özellikleri tekrar sızdırıldıSon yayınlanan beta sürümü ZYBB koduyla geliyor ve yaklaşık 436 MB boyutunda. Güncelleme notlarına göre, özellikle görsel sesli mesaj (VVM) ile ilgili yaşanan çökme sorunu giderildi. Ancak bu yeni sürümün tam anlamıyla beşinci beta mı yoksa dördüncü beta için bir ara güncelleme mi olduğu netlik kazanmış değil. Her halükârda Samsung’un yazılım geliştirme sürecini hızlandırması kullanıcılar açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Samsung topluluğundaki bir beta moderatörünün yaptığı açıklamaya göre, One UI 7’nin kararlı sürümü çok yakında yayınlanacak. Ancak kesin bir tarih verilmediği için kullanıcılar hala belirsizlik içinde. Eğer iddialar doğruysa, Galaxy S24 serisinin mart ayı içerisinde bu güncellemeyi alması bekleniyor. Fakat bazı sızıntılar, en az iki beta sürümünün daha yayınlanacağını ve nihai sürümün Galaxy S25 Edge modelinin piyasaya çıkmasının ardından, yani nisan ayında sunulacağını öne sürüyor.
One UI 7’nin kararlı sürümünün bu denli gecikmesi, Samsung kullanıcıları arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumda. Şirket, şu ana kadar hiçbir Galaxy modelini bu sürüme yükseltmiş değil. Kullanıcıların artan tepkileri, Samsung’un yazılım güncellemelerindeki güvenilirliğini sorgulamalarına neden oluyor. Bazı kullanıcılar, bu durumun devam etmesi halinde farklı markalara geçiş yapabileceklerini bile dile getiriyor. Şirketin en azından bir güncelleme takvimi paylaşarak, kullanıcılarını bilgilendirmesi gerektiği düşünülüyor.