Samsung Neden BlackBerry İle Birleşemedi?

Samsung neden BlackBerry ile birleşemedi?

Taşınabilir cihaz piyasasındaki rekabet adeta bir boks maçına benziyor. En ateşli maçlara ise mobil cihaz alanında rastlıyoruz.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Kanadalı BlackBerry’e okkalı bir mesaj gönderdi. Samsung ile ilgili geçen hafta analiz raporları yayınlanmıştı ve bu rapora sitemizde de yer vermiştik.

Samsung, BlackBerry için; “Ne kadar ortaklık yapıyor oluyorlarsa olsunlar BlackBerry kendini kurtaramayacak” dedi. Konuyla ilgili habere Wall Street Journal’ın sitesinden ulaşabilirsiniz.

Samsung CEO’su J.K Shin, içini Wall Street Journal’a döktü. Shin; “Biz BlackBerry ile resmi yoldan konuşmak istedik. İki görüşme isteğimizin de geri çevrilmesi bizim için önemli bir şok oldu.

Samsung neden BlackBerry ile birleşemedi?
Samsung neden BlackBerry ile birleşemedi?

Biz kendileriyle yeni ortaklıklar için konuşacaktık. Görüyorsunuz Microsoft-Nokia, LenovoMotorola birleşti. Biz neden aynısını yapmayalım?

Bu fikre sahip olmamızın nedeni ise BlackBerry ve firmamızın ortaklık için gerekli alt yapılara sahip oluşu. BlackBerry ayrıca bizim Knox sistemimizi kullanmak istedi; lakin bu çok zor, iki ülke olarak farklı güvenlik şifreleme teknolojisi kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

Lumia Denim Yayılmaya Devam Ediyor