Samsung LCD fabrikasını planlanandan önce kapattı

Samsung LCD

Samsung LCD fabrikasını daha önce planladığından altı ay önce kapatmak zorunda kaldı.

Samsung daha çok akıllı telefonları ve tabletleri ile gündemimize geliyor olsa da Güney Koreli teknoloji devi ekran üretiminde de sektörün önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Şirketin ekran üretimine odaklanan kolu olan Samsung Display, hem Samsung’un kendi ürünleri hem de farklı şirketler için ekran üretiyor.

Ancak son dönemde LCD alanında rakipleriyle rekabet etmekte zorlanmaya başlayan Samsung Display, bu alandan çekilme kararı aldı. Samsung LCD alanında çekilme kararını bir süre önce açıklamıştı. Ancak bu planlar açıklandığında şirketin niyeti 2022 yoluna kadar LCD üretimini devam ettirip sonra bu alandan çekilmekti. Ne var ki şirket bu planlarını öne çekmek zorunda kaldı. Ekran üretimi konusunda OLED ekranlara öncelik vermek isteyen Samsung LCD fabrikasını ilk başta açıkladığından altı ay önce kapattı.

samsung 1

Güney Koreli teknoloji devi LCD fabrikasında çalışanlarını ve üretim araçlarını OLED üretimine yönlendirecek. LCD ekibinin ve yatırımının bir kısmı da kuantum noktaları teknolojileri üzerinde çalışan ekine gidecek.

Display Supply Chain Consultants tarafından yayınlanan rapora göre bugün bir LCD panelinin fiyatı 2014’teki fiyatının sadece yüzde 36.6’sına denk geliyor. LCD fiyatlarındaki bu düşüşün başlıca sebebi Çinli BOE ve Tayvanlı AU Optronics’li gibi şirketlerin bu alanda çok daha ucuz ürünler çıkarabiliyor olması. Çin ve Tayvanlı şirketlerin verdiği bu ucuz fiyatla rekabet edemeyeceğinin farkında olan Samsung, mevcut kar oranından da memnun olmadığı için LCD tarafından çekilip tüm üretim tesislerini OLED ve kuantum noktalara yönlendirdi.

Boeing Starliner’ın ilk uzay uçuşunun videosu yayınlandı