Samsung Health uygulamasına Family Health özelliği gelecek

samsung health

Samsung, Galaxy telefonlar için popüler bir fitness ve sağlık takibi uygulaması olan Samsung Health, Family (aile sağlığı) takibi alanına adım atıyor.

Android Authority’nin haberine göre Samsung Health, kullanıcıların sağlık verilerini başkalarıyla, özellikle de çocuklarını veya yaşlı akrabalarını takip etmesi gereken ebeveynler veya bakıcılarla paylaşmasına olanak tanıyan bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bu durum gizlilik endişeleri yaratabilirken, Samsung ölçülü bir yaklaşım sergiliyor gibi görünüyor. Raporda, kullanıcıların paylaşılacak veriler üzerinde ayrıntılı kontrole sahip olacağı ve istedikleri zaman paylaşımı tamamen durdurabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, yalnızca yetkili kullanıcıların bilgilere erişebilmesini sağlamak için güvenlik önlemlerinin alındığı görülüyor.

Samsung Health

Rapordaki ekran görüntüleri, çocukların (veya yaşlı kullanıcıların) Galaxy Watch’larından veri paylaşımına katılmak için bir Galaxy telefona ihtiyaç duyacaklarını öne sürüyor. Bu, kullanıcıları Samsung’un ekosistemine bağlamak ve bu belirli özellik için markanın donanımına tam olarak yatırım yapmalarını gerektirmek anlamına geliyor.

Çocukların sağlık verilerine gelince, ebeveyn veya velinin hesabından açık onay gerektiği bildiriliyor. Ayrıca, verileri paylaşan veya verilere erişen kullanıcı 90 gün boyunca etkin olmazsa paylaşımın otomatik olarak duracağı ve paylaşılan verilerin silineceği bir etkinsizlik maddesi de bulunuyor.

Raporda ayrıca bu özelliğin sadece yaklaşan Galaxy Ring veya Watch’a özel olmayabileceği belirtiliyor. Samsung, eski Galaxy Watch’lara sunmadan önce bu özelliği bir süre yeni akıllı saatlerle sınırlı tutabilir.

Bu yaklaşan özellik, Samsung Health’i daha kapsamlı bir sağlık yönetimi platformu olarak konumlandırıyor. Veri paylaşımının ne kadar etkili bir şekilde uygulanacağı ve kullanıcıların paylaşılan bilgilere dayalı uyarıları veya içgörüleri nasıl alacağı henüz belli değil. Ancak, bu hareket Samsung’un ekosistemi içinde sağlık ve zindeliğe giderek daha fazla odaklandığını gösteriyor.

OPPO Find X8 özellikleri ortaya çıktı