Samsung güvenlik güncellemesi rekor hızla dağıtıldı: Google bile geride kaldı

Samsung Galaxy F52 5G, TENAA listesinde göründü

Akıllı telefon sektöründe önemli bir yere sahip olan Samsung güvenlik güncellemesi rekor bir hızla dağıtıldı. Performans açısından değerlendirirsek Google’ı bile geçti diyebiliriz.

Samsung tarafından da kullanılan Android işletim sistemi bazen güvenlik açıklarına sahip olabiliyor. Bu tür güvenlik açıklarını kapatmak için genellikle Google yeni güncellemeler yayınlıyor. Ancak bu defa Samsung işin içine girdi. Şirket rekor bir hızla Haziran ayı güvenlik güncellemelerini dağıttı.

Güney Kore merkezli teknoloji devi tüm kullanıcıların güncellemelerden yararlanması için Mayıs sonundan itibaren işe başladı. Elbette ilk etapta Güney Kore’de güvenlik güncellemeleri tüm kullanıcılara verildi. Bu güvenlik güncellemeleri Galaxy S20, S21 ve Z Flip modellerine dağıtıldı.

Samsung güvenlik güncellemesi birçok açığı kapatıyor

Samsung firmasının en fazla tercih ettiği bölgeler içerisinde yer alan arap ülkeleri de bu güncellemeleri aldı. Galaxy S21, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra modelleri yayınlanan bu güncellemelerden faydalandı. Ayrıca birçok Avrupa ülkesinde Z Flip 5G için benzer güncellemeler yayınlandı.

Samsung güvenlik güncellemesi

İngiltere ve Lüksemburg gibi ülkeler başta olmak üzere Haziran ayı güvenlik güncellemeleri Galaxy S20 için tüm kullanıcılara dağıtıldı. Güncellemenin erken ulaştığı ülkeler şanslı kategoride diyebiliriz. Bu yeni güncellemenin Android platform içerisinde yer alan birçok güvenlik açığını kapattığını söyleyebiliriz.

Samsung iPhone 13 Pro serisi için 120Hz LTPO OLED panelleri üretiyor

Samsung şu sıralar yeni ülkeleri güncelleme alanlar listesine eklemeye devam ediyor. Eğer bu akıllı telefonlara sahipseniz yeni güncelleme kısa bir süre içerisinde cihazınıza yüklenebilir. Bu güncellemeyi aldıktan sonra düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.