Samsung, Google ’a Karşı Atağa Kalktı!

samsung glass patent 02 giris

Samsung, akıllı telefonlar ile bağlantı kurabilecek, Google Glass’a benzer bir ürün için patent aldığını açıkladı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre piyasaya sürülecek gözlüğün Google Glass’ın aksine telefona bir USB kablosu ile sürekli bağlı kalması gerektiği belirtildi. Ayrıca bu gözlüğe sahip olan insanları harici olarak kulaklık taşımasına gerek kalmadığını, gözlük içine dahil edilen kulaklık sayesinde diledikleri yerde müzik dinleyebilecekler.

Bildiğiniz üzere, Google yaptığı açıklamada Google Glass’ın kademeli olarak piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.samsung-glass-patent-02

Açıklanan satış planına göre, ayrıcalıklı kişiler kendi ayrıcalıklı kişilerini seçecek ve bu kişilere Google tarafından 1500 dolar karşılığında Google Glass satışı yapılacak. Bu ürünün daha ucuz bir modelini ise 2014 yılı içinde satışa sunacaklarını açıklayan Google, fiyatının ne kadar olacağı ve piyasaya ne zaman sürüleceği hakkında bir açıklamada bulunulmadı.

Akıllı bir telefonun görevini gören Google Glass, kullanımı oldukça kolay bir kamera ve sağ gözlük çerçevesinde yer alan küçük bir görüntü ekranına sahip.

Google, bu ürünün insanlar arasında daha aktif ve etkileşimli iletişim kurulabilmesine yardımcı olacağına inanıyor. Tabi Google bu ürünü ile eleştiri oklarının hedefine de geçmiş oldu. Eleştirilerde gözlüğe entegre edilmiş bir gizli kamera olabileceği ve bunun kişisel hayata müdahale olduğunu, kişinin farkına varmadan kendi resim ve videolarının şirketin eline geçeceği konusunda kaygılar mevcut.