Google Glass, otizm hastalarına yardımcı olacak!

otizm google glass

Google’ın ilginç bir ürünü olan Glass, otizmin tedavisinde kullanılmak için denenmeye başlandı. Stanford Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, Google Glass’ı otizm hastası çocuklarda kullanarak, onların gelişimine büyük katkı sağlamayı başardı. Detayları haberimizde.

otizm-google-glass

Sağlık konusundaki yatırımları ile dikkat çeken Google, Stanford Üniversite’sine bağışladığı Google Glass gözlüklerle ilginç bir araştırmanın yapılmasını sağladı. Üniversitedeki araştırmacılar bir grup otizm hastası çocuk üzerinde yapılan araştırmalarla, Google Glass’ın otizm hastaları için hayatı kolaylaştırabilecek bir etkiye sahip olduğu keşfetti.

“Otizm Gözlüğü Projesi” olarak çevirebileceğimiz araştırmada 100 çocuk katılımcı olarak seçildi. Google Glass üzerinde yapılan bazı yenilikler ile otizm hastası çocuklar, etrafındaki insanların duygularını, Google Glass’ın üzerindeki ekrandan gördü. Normal şartlar altında gözlüğün böyle bir özelliği yok, ancak araştırmalar Google Glass’ın kamerasından yüz tarama yaparak karşıdaki kişinin duygularının ekrana yansıtılmasını sağlayan bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım aynı zamanda Google Glass’ın kamerasındaki görüntüleri de kaydederek daha sonra incelenmesine ve gelişimin gözlenmesine de olanak tanıyor.

Söz konusu araştırmayla ilgili verilen bilgiler şimdilik bu kadar. Üniversitenin iddiasına göre geliştirilen bu yeni gözlük otizmin tanı ve tedavisinde kullanılabilecek. Modifiye edilmiş bu gözlük, hastaların günlük hayata daha kolay adapte olmasına yardımcı olacak. Bu oldukça önemli bir gelişme çünkü otizmde erken tedavi, zihinsel gelişim için büyük önem arz ediyor.

Paranormal Aktivite serisinin VR oyunu geliyor!