Samsung Gear Sport inceleme

samsung gear sport 4

Meraklılar yeni nesil bir akıllı saat, yani Gear S4’ü beklerken, Samsung önce spor tutkunlarını dinlemeyi  ve ihtiyaçlarını karşılamayı tercih etti. Bu da Fitness bilekliklerin yerine geçen ve özellikle spor tutkunlarını hedef alan  Samsung Gear Sport ’un doğmasına neden oldu.

 Samsung Gear Sport : Tizen işletim sistemine sahip

43 mm’lik köşegen değerine sahip olan Samsung Gear Sport , Gear S3 ile kıyasla 5 mm’daha kısa. 50 gr ağırlığında olan bu ürün, metal bir kasa sistemine sahip. Ama ondan da önemlisi parlatılmış olan Bezel  halka sayesinde Gear S3 ile kıyasla çok daha şık durması. 20 mm genişliğinde kayış standardını kullanan bu ürün, farklı renk ve materyal seçenekleri sayesinde ürüne farklı bir hava da katabilmeniz iyi düşünülmüş bir özellik.

samsung gear sport 1

Ürünün yönetimi tıpkı Gear S3’de olduğu gibi parlatılmış olan bu Bezel halka sayesinde yapılıyor. Samsung Gear Sport  buna ek olarak sağ kenarda Menü ve Geri tuşlarına da yer vermiş. 1.3 inç yerine 1.2 inç Super Amoled ekran kullanan Samsung Gear Sport, 360×360 piksel çözünürlüğünde keskin ve  canlı renkler ile güçlü bir kontrast sunabiliyor.

Hem Apple hem de Android ürünlerle bağlantı kurabilen  Samsung Gear Sport, kendi işletim sistemi olan Tizen’i kullanıyor. Fakat bu ürünün tüm özelliklerini kullanabilmek için mutlaka bir Samsung akıllı telefona ihtiyacınız var. Apple iPhone kullanıcıları, bildirimleri, SMS ve e-postaları sadece Bluetooth bağlantı ile birlikte alabiliyorlar. WLAN ile haberleşme ne yazık ki çok kısıtlı. Buna karşın dizüstünüzdeki PowerPoint sunumlarınızı  Samsung Gear Sport ile yönetmek mümkün. NFC teknolojisini kullanan Samsung Pay mobil ödeme fonksiyonunu da bu ürün ile gerçekleştirebilmeniz de önemli bir avantaj.

samsung gear sport 7

 Uygulamalar ve fonksiyonellik

Samsung Gear Sport,  E-posta, hava durumu, spor modları ve takvim gibi uygulamalarla yüklü olarak geliyor. Bunun dışındaki uygulamaları Samsung’un App Store’undan ya saatin kendisine ya da telefona indirebiliyorsunuz.  Sahip olduğu 4 Gbyte kapasite ile müzikleri Offline olarak dinlemeniz mümkün. Kulaklık girişi olmadığından dolayı mutlaka bir Bluetooth kulaklık bulundurmanız  şart. Unutmadan. Gear Sport’un üzerinde bir hoparlör yok. Bu ürün ile telefon görüşmelerinizi sadece yönetebiliyorsunuz.

Buna karşın birçok spor ve fitness fonksiyonlarını destekliyor ve 5 ATM’lik basınca karşı da su geçirmez bir yapıya sahip. Samsung Gear Sport,  hızlı yürüme, koşma, kürek çekme, bisiklete binme ve yüzme gibi sporları otomatik olarak algılayabiliyor ve verilerinizi Samsung App S Health uygulamasına aktarıyor. Elbette farklı sağlık uygulamalarını da bu ürüne yüklemek mümkün.

samsung gear sport 8

Gear sport, sahip olduğu GPS sensoru ile çalıştığınız konumu kayıt etmesi ile birlikte, nabız ölçer ile sürekli nabzınızı kontrol ediyor ve Barometre sayesinde de ne kadar merdiven çıktığınız ölçüyor.

Bizim beğendiğimiz bir özellik ise, kişisel antrenörünüzü Samsung TV’lere aktarabileceğiniz Fit Evolution Pro uygulaması oldu.  Uygulamanın içindeki antrenörün videolarını telefondan çalıştırarak, Samsung TV’lere aktarabiliyorsunuz. Siz ekrandaki hareketleri yaparken,  Gear sport cihazınız ile bu videoları yönetebiliyorsunuz.

samsung gear sport 9

Akıllı pil yönetimi

Akıllı saat’lerin en büyük sorunu kuşkusuz pil kullanım süresi. Gear Sport, 380 mAh yerine 300 mAh’lik bir batarya kullanıyor. Bu batarya yaptığımız testlerde yaklaşık 3.5 gün şarj olamadan çalışabiliyor. Bu gerçekten çok başarılı bir süre. Elbette çok fazla müzik dinleyen ve GPS fonksiyonu sürekli kullanan kişiler için bu süre ciddi anlamda düşecektir.  Bu yüzden Samsung düşük güç koruma modunu entegre etti.  Örneğin Always-on-Display özelliği , ürün bilekte takılı olduğu zaman çalışıyor.

Uzun lafın kısası. Samsung Gear Sport başarılı bir ergonomi ve kolay kullanımı ile göze çarpıyor. Yüklü olan Spor modları ile özellikle spor tutkunları için çok önemli bir yardımcı.  Su geçirmez olması önemli bir avantaj. Buna karşın tam fonksiyonlu kullanım için mutlaka Samsung akıllı telefona ihtiyacınız var. Sesli asistan zaman zaman ne söylenmek istenildiğini algılamıyor ve hoparlör olmadığından dolayı da telefon görüşmelerinizi bu ürün üzerinden yapamıyorsunuz.

samsung gear sport 2

Teknik Özellikler

Ekran:  1.2 inç SuperAmoled 360×360 piksel
İşletim sistemi: Tizen
Bellek/Kapasite: 768 MByte/ 4 GByte
Kasa sistemi: Çelik, 50 m su geçirmez
Boyut: 42,9 x 44,6 x 11,6 mm
Ağırlık: 50 gr

Huawei’nin Honor X Serisinden Büyük Başarı