Samsung Galaxy Tab S için güncelleme beklemeyin!

samsung galaxy tab s marshmallow

Samsung Galaxy Tab S kullanıcıları için üzücü bir haberimiz var. Söz konusu tablet için güncelleme gelmeyecek!

Android işletim sistemli cihazların ortak problemi olan güncelleme konusunda Samsung bazı kullanıcıları üzecek bir açıklama yaptı. İşte detaylar.

Samsung Galaxy Tab S güncelleme almayacak!

Bir süredir güncelleme alacağı yönünde söylentilerle gündeme gelen ilk nesil Galaxy Tab S için Samsung resmi bir açıklama yaptı. İlgili açıklama Samsung Mobile NL (Hollanda) isimli Facebook hesabı tarafından paylaşıldı.

Açıklamada, Samsung Galaxy Tab S için Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin gelmeyeceği vurgulanıyor. Söz konusu tablet Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle ömrünü tamamlayacak.

Bu açıklama resmi olarak ülkemizi ilgilendirmiyor olsa da, Samsung’un güncelleme politikalarını düşündüğümüzde, Türkiye için de ilgili güncellemenin gelmeyeceğini söylemek yanlış olmaz. Modelin neden güncellenmeyeceğine ilişkin olarak herhangi bir açıklama yapılmadı. Modelin donanımsal olarak halen daha kabul edilebilir bir performans sunduğunu belirtelim.

Çünkü genellikle Türkiye’deki Samsung güncellemeleri Avrupa’dan sonra dağıtılıyor. Dolayısıyla Galaxy Tab S kullanıcılarına güncelleme gelmeyeceğini tahmin ediyoruz. Böylelikle söylentiler de yalanlanmış oldu. Bu noktadan sonra artık bağımsız geliştiricilerin özel yapım ROM yayınlamasını beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi duruyor.

samsung-galaxy-tab-s-

Sony Xperia E5 inceleme