Samsung, Galaxy S9 ismini sonunda onayladı

galaxy s9 13

Kısa süre önce Samsung tarafından yapılan duyuruda, Mobil Dünya Kongresi kapsamında 25 Şubat’ta bir Unpacked etkinliği yapılacağı belirtilmişti. Güney Koreli teknoloji devi Unpacked etkinliği için yayınladığı görselde, 9 rakamına ve kameranın fark yaratacağına işaret eden detaylar kullanmıştı. Sonunda Galaxy S9 ismi bizzat Samsung tarafından da onaylandı.

Samsung, Galaxy S9 için oldukça umutlu

Samsung’un 2017 4. çeyrek sonuçlarını açıklamasıyla birlikte, 2018’e dair beklentiler de dile getirildi. Bu beklentiler dile getirilirken, “ilk çeyrekte şirket Galaxy S9’un satışa sunulmasıyla üst segment pazarındaki kazancını daha da arttıracaktır” ifadesine yer verildi. Böylece Samsung sıradaki S modelinin Galaxy S9 olacağını da resmi bir şekilde duyurmuş oldu.

Son günlerde Samsung’un bir sürpriz yaparak Mobil Dünya Kongresi’nde Galaxy X’i tanıtabileceği belirtiliyordu. Eğer böyle birşey olsaydı muhtemelen 2018 beklentilerinde bu telefonun müşteri potansiyelinden de bahsedilirdi.

Öyle görünüyor ki Samsung’un 2018 ilk çeyreğinde S9 ve S9+’tan başka bir amiral gemisi modeli planı bulunmuyor. Son çeyreğe doğru da Note 9’un satışa sunulacağını hesaba katarsak, Galaxy X’in senenin ortalarında çıkacağını iddia edebiliriz. Yada bu model 2018’i es geçerek 2019’da raflardaki yerini alacaktır.

Öte yandan Galaxy S9’un kamerası ile fark yaratan bir model olacağını da belirtelim. En azından Samsung cephesindeki beklentiler bu yönde. Açıkçası tasarımsal bir yenilik vaat etmeyen bir cihazın sadece temel kamera özellikleriyle fark yaratacağını söylemek de biraz zor.

Galaxy X tasarımı tamamlandı! Peki ne zaman çıkacak?