Samsung Galaxy S6’nın Ne Kadar Sattığı Açıklandı

Samsung Galaxy S6 3

Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen ve kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan Samsung Galaxy S6, ilk ayında oldukça başarılı bir satış grafiği yakaladı.

Her geçen gün daha da zorlu bir hal alan akıllı telefon pazarında geçtiğimiz yıl istediği başarayı yakalayamayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bunun sonucu olarak mali sıkıntıların eşiğine gelmiş olsa da toparlanmak için hiç zaman kaybetmedi. Merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’i geçtiğimiz ay piyasaya süren Samsung, akıllı telefon pazarında aradığı başarıyı yeni telefonlarıyla bulmuş gibi görünüyor.

Samsung_Galaxy_S6 (3)

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore basınına konuşan bir Samsung yetkilisi, 10 Nisan’da piyasaya sürülen Samsung Galaxy S6‘nın piyasaya sürüldüğü ilk ayda 10 milyondan fazla satmayı başardığını açıkladı. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’in kullanıcılardan gördüğü yoğun ilgi göz önüne alındığında bu rakamın biraz daha yüksek olacağı tahmin edilmiş olsa da, aynı dönemde piyasaya sürülen HTC One M9 gibi rakip telefonların çektiği zorluklar değerlendirildiğinde Samsung’un yeni amiral gemisi akıllı telefonu oldukça başarılı bir satış grafiği yakalamış gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’in genel satış grafiği konusunda ise analistlerin beklentileri oldukça yüksek görünüyor. Analistler arasındaki genel kanı Samsung’un yıl sonuna kadar 50 milyona yakın Galaxy S6 satacağı yönünde olsa da, bu rakamın 70 milyona kadar yükselebileceğini iddia edenler de mevcut.

Galaxy Note 5 Beklenenden Önce Çıkabilir