Samsung Galaxy A04 Core ilk kez görüldü

Galaxy A04 Core

Samsung’un yıl çıkaracağı en ucuz telefon olan Galaxy A04 Core ilk kez görüldü. Telefonun teknik özellikleri belli oldu.

Piyasadaki en güçlü akıllı telefonlar arasında yer alan Galaxy S22 Ultra gibi amiral gemisi modellerinin yanı sıra Galaxy A serisi gibi daha düşük fiyata gayet iyi özellikler sunan orta segment ve giriş seviyesi telefonlar da sunan Samsung, bu sayede akıllı telefon pazarında zirveye yerleşmiş durumda. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda büyük ilgi gören giriş seviyesi telefonlarını çeşitlendirmenin öneminin farkında olan Samsung, çok yakında düşük fiyatlı yeni telefonlar satışa sunmaya hazırlanıyor.

Hatırlayacağınız gibi daha birkaç gün önce Galaxy A04 sertifika alırken görülmüştü. Biz Galaxy A04’ün çıkışını beklerken, şirketin düşük maliyetli bir diğer telefonu daha yüzünü gösterdi. Galaxy A04 Core adını taşıyan bu telefon, şirketin bu yıl satışa sunacağı en ucuz telefon olabilir.

Galaxy A04 Core 2

Üç lensli bir arka kameraya sahip olan Galaxy A04’ün aksine A04 Core, tek lensli arka kamerayla geliyor. Telefonu mümkün olduğunca uygun fiyatlı hale getirmek isteyen Samsung, neredeyse her alanda en uygun seçeneği tercih etmiş. Telefonun tek kameralı arka kamera sistemi de bunun en büyük göstergesi.

Galaxy A03 Core ile oldukça benzer özelliklere sahip olması beklenen Galaxy A04 Core’un teknik özellikleri hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Ancak telefonun Samsung’un Exynos 850 yonga setinden güç alacağı söyleniyor. Exynos 850 yonga setinde sekiz Cortex-A5 2.0 Hz çekirdek ve Mali-G52 MP1 GPU bulunuyor.

Netflix Squid Game yarışması hazırlıyor