Samsung Dev Pazar Çin’de Sorun Yaşıyor

ss3

Samsung firmasının bu aralar başı beladan kurtulmuyor. Apple firması veri hırsızlığı suçlamasıyla patent kurumuna Samsung’u şikayet etmişti. Daha bunun başına açtığı işleri kapatamadan şimdi de Çin’de Samsung firması, sorun yaşadı.

Çin bir milyarlık nüfusuyla büyük bir Pazar. Ancak önemli teknoloji markaları sürekli bir sorun yaşıyor Çin’de. Başka ülkelerde yaşanmayan sorunların bu ülkede meydana gelmesi, hükümetin politikalarından kaynaklanıyor diyenler var. Hükümet sevdiği markaları veya markalara istediğini yaptırabilmek için, iletişim birimlerini kullanarak, markalar hakkında olumsuz kampanyalar başlatabiliyor. Bu kampanyalardan birine de Samsung dahil edilmiş olabilir. Çünkü medyanın yaptığı açıklamalara göre, Samsung telefonlarının çoğunun sorunlu çıktığı millete anlatıldı. Bu Çin’de Samsung satışlarının dibe vurmasına sebep oldu. Ardından Samsung firması, özüer diledi ve sorunlu telefonların toplatılıp, ücretsiz onarılacağını anlattı.

ss

Sadece sorunların Çin’de yoğun bir şekilde yaşanmış olması, işin arka sahnesinde başka şeylerin varlığı konusunda kuşku uyandırmıyor değil. Biliyorsunuz ki Apple telefonları için de benzer bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddiadan sonra Apple firması zor anlar yaşadı ve bizzat Apple firmasının CEO’su Tim Cook özür dilemek zorunda kaldı. Tüm bu gibi sorunların arkasında hükümetin rant elde etmek istemesini adres gösterenler var. Ama orasını tam olarak bilemeyeceğiz.