Samsung, çip üretiminde Intel’i geride bıraktı

Samsung, çip üretiminde Intel'i geride bıraktı

Samsung, başarısına başarı katıyor. Şirket Android piyasasında çok ciddi başarılar elde etmekle kalmayıp çip üretiminde de Intel’i geride bıraktı. İşte detaylar.

Güney Koreli teknoloji devi çoğu konuda lider konumunda. Şimdi ise çip üretiminde lider koltuğuna oturdu. Samsung, ikinci çeyrekte gelir bakımından en iyi çip üreticisi olarak Intel’i geride bıraktı. Uzmanlar tarafından Güney Koreli teknoloji devinin başarısının aynı şekilde devam etmesi bekleniyor. Samsung, yarı iletken endüstrisinde çok ciddi bir başarıya ulaşmayı başardı. Şirket, 2021 yılının ikinci çeyreğinde, endüstri devi Intel’i geride bırakarak, gelir açısından şu anda dünyanın en büyük yonga üreticisi konumuna yerleşti. Analistlere göre, bu pozisyonların yakın gelecekte aynı kalması bekleniyor. Güney Koreli teknoloji devinin başarısının tesadüfi olmadığının altı çizildi.

1 3 1

Intel, bellek yongası satışlarının patlaması sırasında 2017 ve 2018’de Güney Koreli markaya yenilmişti. Samsung, başarısıyla Intel’i uzun süreli tahtından indirdi. Samsung, geçen hafta mali raporunu açıkladı. Bu rapora göre, ikinci çeyrekte genel işletme karı açısından yıllık yüzde 54 artış görülmüş. Güney Koreli şirket, büyük performansını pandemideki yonga fiyatlarına bağlıyor. Samsung her alanda başarısını ortaya koymaya devam ediyor. Android camiasında lider konumda olan şirket sadece Apple’ı geçemiyor gibi görünüyor. Tablet pazarında şu anda Samsung’un rakibi olabilecek bir Android markası yok. Şu an için Samsung’un rakibi Apple diyebiliriz.