Samsung çevreci ürünler için harekete geçti

Samsung bugün 2021'in 4. çeyreği ve geçen yılın tamamı için mali sonuçları yayınladı. Görünüşe göre şirket tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 279.6 trilyon KRW (~232.43 milyar $) gelir ve 51.63 milyar KRW (~42.92 milyar $) işletme karı elde etti. İşte detaylar.

Tüketiciler artık birçok üründe daha çevreci seçenekleri değerlendirmek imkanına sahipler. Giyimden yiyeceklere, mobilyadan ayakkabıya, elektronikten ev tekstiline artık daha da fazla sektör çevreci tüketilerini dikkate almak ve pazarı buna göre şekillendirmek zorundalar.

Samsung çevreci ürünler için harekete geçti. Elektronik ürünlerde de benzer çalışmalar sıklıkla göz önüne geliyor. Çevredeki karbon ayak izini en aza indirmek için yeşil kulaklıklar, yenilenebilir akıllı telefonlar ve daha az enerji sarf eden dizüstü bilgisayarlar tercih edilebiliyor.

Samsung çevreci ürünler

Simon-Kucher Partners isimli danışmanlık firması tarafından yapılan bir çalışma neticesinde kaleme alınan ‘2021 Sürdürülebilirlik Çalışması’ incelemeye ve değerlendirmeye değer veriler içeriyor. Dünyanın dört bir yanından 10.000 den fazla kişiye yapılan anket sonuçlarına göre ankete katılanların yüzde 85’i son beş yıl içerisinde satın alma davranışlarını daha sürdürülebilir seçeneklerde yoğunlaştırdığını ifade ederken, sadece yüzde 34’ü sürdürülebilir ürünler için daha fazla ödemeye razı olduğunu belirtti. Görünen o ki talep cephesinde bir değişim söz konusu. Ancak değişim için arz cephesinde de bilinçli ve fedakar girişimlere ihtiyaç var.

Samsung çevreci ürünler

Samsung çevreci ürünler için harekete geçti

Bu konuda Samsung’un Kurumsal Sürdürülebilirlik Başkanı Mark Newton’un dikkat çekici bir çıkışı oldu. Mark Newton eğitim altyapısının kimya olduğunu, malzeme bilimini çok sevdiğini ve konu malzeme olduğunda sürdürülebilir inovasyon için bu bilimsel altyapının nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili olarak gerçekten ilgilendiğini ifade ediyor.

Samsung çevreci ürünler

2022 yılı Dünya gününe ilişkin olarak vermiş olduğu geniş kapsamlı bir röportajda Newton, Samsung’un ürünlerinin olabildiğince çevre dostu ve sürdürülebilir olması için üstlendikleri girişimleri ile yaklaşımlarını ve endişelerini anlattı. Tüketim kalıplarında ve trendlerde meydana gelen değişmeler ile yakın bir gelecekte daha çevreci akıllı telefonlar gündeme geleceğe benziyor.

Epic Google arasındaki ipler gerildi