Teknoloji Devleri Yeşil Enerjiye Yöneliyor

yeşil enerji DG

Google, Facebook ve Yahoo gibi teknoloji devleri, yeşil enerji kullanımını arttırmayı planlıyor.

Son yıllarda tüm dünyada küresel ısınma konusunda duyarlılığın artması beraberinde çevre dostu teknolojilere ve yeşil enerjiye ihtiyacı da getirdi. Teknoloji dünyasında birçok firma çevre dostu ürünler kullanmaya özen gösterirken, özellikle teknoloji dünyasında birçok firma bu eforlarını bir sonraki aşamaya taşımaya hazırlanıyor. Google, Facebook, Apple ve Yahoo gibi zaten çevre dostu bir politikaya sahip olan önemli firmalar, artık veri merkezlerinde de yeşil enerji kullanmayı amaçlıyorlar.

Green nature landscape with planet Earth

İşletmelerinde kullanılan enerji çeşidi olarak yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih eden bu teknoloji firmaları, dünya genelindeki çevreci örgütlerden de gerekli takdiri görüyor. Dünyaca ünlü çevreci grup Greenpeace, yeşil enerji konusunda en önde gelen firmalardan olan Apple hakkındaki olumlu görüşlerini bugüne kadar defalarca dile getirdi.

Veri merkezlerinde ve diğer üretim birimlerinde güneş enerjisi benzeri yenilenebilir enerjilerden faydalanan Apple, yüzde 100’lük enerji kullanımıyla teknoloji dünyasının zirvesinde yer alıyor. Google, Facebook ve Yahoo da yeşil enerji konusunda oldukça duyarlı ama Apple’a yetişmeleri için daha çok yol almaları gerekiyor. Yüzde 59 yenilenebilir enerji kullanan Yahoo, bunun dışındaki enerji ihtiyacının yüzde 20’sini kömürden, yüzde 12’sini nükleer kaynaklardan ve yüzde 6’sını gazdan elde ediyor. Google veri merkezleri için kullandığı enerjinin yüzde 48’ini yenilenebilir enerjilerden alırken, Facebook yüzde 49’unu yenilenebilir enerjilerden alıyor.

Toshiba’dan Giyilebilir Cihazlar İçin İşlemci