Samsung akıllı telefon pazar payınde son yılların rekorunu kırdı

s22 1

Son gelen bilgilere göre, Samsung Electronics’in bu yılın ilk çeyreğinde güçlü bir performans gösterdiğini ortaya koydu. Görünüşe göre şirket, beş yıl içinde en yüksek pazar payına ulaşmayı başararak rekor kırdı.

Haber, küresel akıllı telefon sevkiyatlarının yıllık %11 düşerek 2022’nin ilk çeyreğinde 314 milyon adede düştüğünü belirten bir StrategyAnalytics raporundan geliyor. Ancak düşüşe rağmen, Güney Kroe’lu teknoloji devi 24 adetlik kayda değer bir pazar payı elde etmeyi başardı. ilk çeyrekte yüzde Öte yandan, Apple yüzde 18 pazar payıyla ikinci sırada yer alırken, onu ilk beş listeyi tamamlayan Xiaomi, OPPO (OnePlus dahil) ve Vivo izledi.

Samsung

Strategy Analytics Direktörü Woody Oh’a göre, ” Samsung’un 75 milyon akıllı telefon sevk ettiğini ve 2022’nin ilk çeyreğinde yüzde 24’lük sağlıklı bir payla küresel akıllı telefon pazarını zirveye çıkardığını tahmin ediyoruz. Bu, satıcının 2017’den bu yana pazar payına göre en yüksek ilk çeyrek performansı. Talep Yeni piyasaya sürülen amiral gemisi Galaxy S22 serisi, özellikle daha yüksek fiyatlı S22 Ultra modeli için güçlüydü. Bu arada Samsung, birden fazla pazarda toplu pazar A serisini artırmaya devam ediyor.”

Başka bir deyişle, şirketin akıllı telefonu birden fazla ürün yelpazesinde dünya çapında büyük bir başarı elde etti. Ancak şu an itibariyle, küresel telefon piyasasının 2022’de yüzde 1 ila 2 civarında daha da daralması bekleniyor. Bunun nedeni muhtemelen jeopolitik sorunlar, bileşen kıtlığı, fiyat enflasyonu, döviz kuru oynaklığı ve devam eden pandemi. Bakalım sene boyunca şirket bu başarısını devam ettirebilecek mi?

Xiaomi, ayrılabilir ve katlanabilir ekranlı akıllı telefonun patentini aldı