En Çok Satan Üretici Samsung Oldu!

En Cok Satan Uretici Samsung Oldu

Akıllı telefon pazarında yıllardır en çok satan firma kim sorusu soruluyor. Apple ile Samsung arasında geçen bu sorunun cevabının yeni kazananı belli oldu.

Telefon kelimesinin geçtiği her yerde rekabet kelimesinin çağrıştırdığı iki firma olan Apple ile Samsung arasındaki yeni kazanan Samsung oldu.

En Cok Satan Uretici Samsung Oldu!

Strategy Analytics isimli bir araştırma şirketinin ortaya çıkardığı sonuçlara göre 2015 yılının ilk dört ayında 82.3 milyon adet telefon gönderimi yapan Samsung, 2014 yılının son 4 aylık döneminde Apple’a kaptırdığı liderliği geri almayı başardı.

Önceki çeyrek diliminide 74.5 milyonluk bir rakama ulaşmayı başaran Samsung, Apple’ın iPhone 6 modellerinin etkisiyle geride kalmış ve liderliği Apple’a bırakmıştı. 2014 yılının üçüncü çeyrek dönemindeki 39.3 milyonluk rakamı bir sonraki çeyrekte 74.5 milyona taşımayı başarmış ve 2014 yılını en çok satan firma olarak kapatmıştı.

En Cok Satan Uretici Samsung Oldu!

2015 yılının ilk dört aylık diliminde ise Samsung liderliği ele geçirerek rakibine çelme takmış oldu. Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinin de pazara sunulması ile 82.3 milyo adete ulaşan telefon üreticisi Apple’ın da aynı dönem içinde 61.2 milyona gerilemesi ile aradaki farkı açarak liderlik koltuğuna oturdu. Yapılan araştırmaya göre global pazar paylarında da dönemsel olarak değişiklikler ortaya çıktı. Samsung yeni yılın ilk çeyreğini bu konuda da lider kapatmayı başarmış. Özellikle Galaxy S6 ve S6 Edge modelleriyle bu dilimde hızlı bir ivme elde ederken 2015 yılının ilk çeyrek döneminde de Pazar payını yüzde 19.6’dan 24.1’e çıkarmayı başardı. En büyük rakibi olarak görülen Apple’ın ise aynı dönemde yüzde 19.6 olan pazar payını yüzde 17.7 seviyelerine geriledi.

Bloodborne’nun Haritası Paylaşıldı!