Tesla; Lamborghini, Ferrari ve Porsche’a Karşı!

Tesla Lamborghini Ferrari ve Porschea Karşı

Fosil yakıtlar tükeniyor: Porsche, Ferrari, Lamborghini gibi firmalar çağa uyum sağlamak zorunda. Yoksa bu otomobil üreticilerinin geçmişi, şimdiki zamanı ve en önemlisi geleceği tehlikeye girecek. Neyse ki; üç firma da bunu görecek kadar akıllı ve kısa sürede çözüm üretme niyetindeler.

Peki ya Tesla? İsmini dünyanın en büyük bilim insanlarından biri olan Tesla’dan adını alan araç, gram benzin harcamadan süper spor otomobilleri sollayacak gibi.

Evet, mevzu buraya gelince çok iddialıyız. Çünkü 10 silindirli Porsche modellerinin bulunduğu yerde, Tesla 100 kilometre/saate yalnızca 4 saniyede ulaşıyor.

Ya 10 silindirli Porsche’ler ne yapıyor? Üst modeller ve Audi R8’lerin elit modelleri (Porsche ile Audi ortaklığı göz önüne alınmalı) 100 kilometre/saate 3.5 saniyede ulaşıyor ve 320 km/son sürat hızı aşıyorlar. Bunu yaparken de 15 litre benzin(en iyimser tahminle) harcıyorlar.

tesla model s alpha

Bizce evet ve Tesla bunu ispatlıyor: Ortalama koşullarda, elektrikli 3 fazlı motorla 350 km. menzil yapabilen(elbette sürekli maksimum sürattan bahsetmiyoruz) Tesla, sınırlandırılmamış halde 250 km/saat son hıza ulaşıyor.

Bugatti, Ferrari veya Lamborghini. Tesla’dan bir miktar hızlı ve güçlüler. Peki 100 kilometrede 35 metrede durarak yarış otomobillerini kıskandıranTesla ile devlerin arasındaki fark büyük mü? Kesinlikle değil. Üstelik 90.000 dolarlık(diğer mucizelerlerin, en az 150.000 dolarlık fiyatlarıyla  karşılaştığında) uygun fiyatı cabası.