Safir kristal camlı HTC U Ultra Avrupa’ya geliyor

htc u ultra

HTC’nin bu yılın başlarında duyurduğu yeni modeli HTC U Ultra, çizilmez safir kristal camlı modeliyle Avrupa’ya geliyor. İşte detaylar.

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, bu senenin başlarında U Ultra ve U Play olmak üzere iki farklı model tanıtmıştı. HTC U Ultra biraz daha üst segmente yakınken, U Play ise orta menzilli bir modeldi.

HTC U Ultra’da kendi içinde iki farklı model olarak tasarlanmıştı. Bu modellerden birincisi Corning Gorrilla Glass 5’e sahipken diğer ise safir kristal cam ekranıyla dikkatleri üzerine çekiyordu. HTC ilk etapta, safir kristal ekrana sahip modelin sadece Tayvan’da satışa sunulacağını açıkladı. Fakat Tayvanlı üretici çok geçmeden bu hatasından vazgeçerek, safir kristal ekrana sahip HTC U Ultra modelini Avrupa’da da satışa sunma kararı aldı.

HTC’den yapılan açıklamada safir kristal cam kaplı HTC U Ultra, 18 Nisan itibariyle Almanya ve İsviçre’de satışa sunulacak. Telefon için belirlenen fiyat ise 849 euro. Hali hazırda satışta bulunan Gorilla Glass 5’li modelin fiyatı ise 699 euro. Yani aradaki tasarım farkının kullanıcılara olan maliyeti yaklaşık olarak 150 euro.

Dip not olarak U Ultra’nın teknik özelliklerinden de biraz bahsedelim. Gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz senenin amiral gemisi modellerine güç veren Snapdragon 821’den alan U Ultra, sistemini ise 4GB RAM ile destekliyor. 1440×2560 piksel çözünürlüğünde 5.7 inçlik bir ekranla gelen cihazın bataryası ise 3000 mAh. 12MP’lik ana kameraya sahip cihazın dahili depolama alanı ise 64GB.