Sabunla Yıkanabilir Telefon Rafre

KYOCERA rafre

Teknoloji dünyasında gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Japon firması Kyocera bu kez sabunla Yıkanabilir Telefon Rafre’yi geliştirdi.

Japonya merkezli ünlü şirket Kyocera, Rafre adını verdiği, Sabunla Yıkanabilir Telefon olarak piyasaya sunduğu ailesinin yeni üyesini duyurdu. Evet artık kir tutan ya da kirli bir yere temas etmiş telefonunuzu elinizi yıkar gibi yıkayabileceksiniz. Kyocera benzer bir modeli ilk kez 2015 yılı sonunda satışa çıkardığını da ekleyelim. Rafre telefonumuzu herhangi bir temasa aldırış etmeden ıslakken de çalışıyor, özellikle yağmur altında kullanılabiliyor. Yağmurlu havalarda can cekistiğimiz dokunmatikleri düşündüğümüzde oldukça yararlı bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Hijyen meraklısı olan insanlara da hitap eden telefonun kirli olduğunu hissettiğinizde yapmanız gereken tek şeyi tuvaletten çıkınca ellerinize yaptığınız işlemin aynısını yapmak. Yani sabunla birlikte iyice yıkayıp durulamak. İsterseniz sonrasında havluyla da kurutabilirsiniz.

Akıllı cihazların yükselişe geçtiği dönemde birçok yeni model telefon hatta su altında çalışan birçok ürüne yıllardır şahit oluyoruz. Özellikle Sony’nin su altında çalışması adına geliştirdiği telefonlara şahit oluyorduk. Fakat sabunla yıkanma muhabbetine ilk kez denk geliyoruz.

 

Çok fazla övdük biraz da içeriğine bakalım. Neymiş bu Kyocera Rafre’nın teknik özellikleri? Kısaca bakacak olursak: Android’in Nougat işletim sistemini kullanan telefon 3000 mAh’lik bataryaya sahip olduğu açıklandı. Telefonda hareket algılayıcı (gesture control) ve 13 MP kamera bulunuyor. Rafre, pembe, beyaz ve mavi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle Mart ayında sadece Japonya’da satışa sunması planlanıyor. Japon telefon operatörü KDDI aracılığıyla satılacak telefonun, diğer dünya ülkelerinde piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise muamma. Sanıyorsak önce Japon pazarında telefonu test etmek, eğer veirm alırlarsa da bunu dünya pazarına yaymak istiyorlar. Fakat hali hazırda su altı teknolojisinin olması ve sabunun cok fazla da kullanıcıların tercih etmeyeceğini düşünürsek Japon pazarından dışarı çıkması biraz zor gibi görünüyor.

 

Sevgililer Günü İçin Bilgisayar Tavsiyeleri