Rubik Küp çözen robot geliştirdiler

rubik küp

MIT’teki mühendisler OpenAI yapay zeka platformunu kullanarak, Rubik Küp çözen bir robot el geliştirdiler. Bu çalışma robotların problem çözme becerisini göstediği kadar mekanik yeteneklerinin de gelişimini ispatlıyor.

OpenAI yapay zeka platformu, robotlara normal bir insanın ancak 10 bin yılda öğrenebileceği yetenekleri hızlıca kazandırabiliyor.

Basit bir robot el deneyi değil

MIT’te bulunan mühendisler şimdi tek elle rubik küpü hem tutan, hem çeviren bir robotla bu minik bulmaca oyununu sadece saniyeler içinde çözmeyi başardılar. Bu da robot teknolojisinin ne kadar büyük potansiyeli olduğunu ortaya koydu.

Rubik küp bulmacası sadece yapay zekanın bulmacayı çözmesi bakımından değil, robot kolun parmaklarının oyuncağı düşürmeden veya kırmadan tutabildiğinin ve çok hızlı hareket ettirebildiğinin ispatı olarak dikkat çekiyor.

Bu teknolojinin günlük hayatta kullanılması, esnek ve güçlü parmaklarıyla çatal, kaşık, bardak, tabak tutabilecek, insanlarla etkileşime girecek, hasta taşıyacak, hasta veya bebek bakımı yapacak robotların mümkün olmasını sağlayacak.

İki yıl kullanılmayan telefonlar kapatılacak mı?

Bir diğer deyişle, rubik küp testi, ev işlerini yapacak robotların çok yakında ortaya çıkacağının işareti kabul ediliyor.

Testin video kaydını aşağıda izleyebilirsiniz.