Rover : Jaguar’ın Robot Bekçı̇ Köpeğı̇

Rover

Jaguar Land Rover İngiltere’deki Elektrikli Araç (EV) üretim ve test tesisindeki çalışan ekibine Boston Dynamics üretimi robot bekçi köpeği “Rover” dahil oldu.  

 

Jaguar Land Rover’ın 2030 yılına kadar tüm modellerinin elektrikli bir versiyonunu satışa sunma planında önemli rol oynayan İngiltere’deki elektrikli araç üretim ve test tesisinde, olası operasyonel sorunları ve ekipman yıpranması gibi problemleri erken tespit ederek ekiplerin zamandan tasarruf etmelerine ve çevresel güvenliği artırmaya yardımcı olan robot bekçi köpeği Rover önemli görevler üstleniyor.

Rover

Sürekli gözlem gerektiren binlerce objenin bulunduğu test tesisinde Rover’ın bekçi köpeği rolü hem Jaguar Land Rover hem de insan meslektaşları için kritik bir önem taşıyor. Tıpkı bir bekçi köpeği gibi tesiste kendine ait bir kulübesi bulunan robot bekçi köpeği 7 gün 24 saat çalışabiliyor. Görevlerini yerine getirebilmek için tesis genelinde önceden belirlenmiş rotaları takip ederek yapay zeka ile trafiğin yoğun olduğu alanlarda dahi hiç durmadan devriye gezebiliyor. Ayrıca yüksek ses gibi dış etmenlerden de dikkati dağılmıyor.

Riskleri Ortadan Kaldırıyor

Devamlı ölçümler yapan ve makineleri inceleyen robot bekçi köpeği; insan hatası riskini ortadan kaldırırken mühendislerin zamanlarını daha iyi değerlendirmelerine olanak tanıyor. Ekiplerin daha verimli bakım ve onarım yapabilmeleri için analiz edebilecekleri büyük miktarda veriler toplayabiliyor.

Rover

Çevresel güvenliği artırmak için test bataryası sıcaklıklarını hızlıca değerlendirebilen Rover, olası operasyon ve ekipman sorunlarını erken tespit ederek yeni elektrikli versiyonların piyasaya sürülmesinden önce test ve geliştirme aşamalarının planlandığı gibi devam etmesini sağlıyor.

Dört bacağının ve robot kolunun sağladığı el becerisi sayesinde görevlerini büyük bir ustalıkla yerine getirebilen robot bekçi köpeği, insan kulağının algılayamayacağı potansiyel gaz sızıntılarını duyuyor ve akü sıcaklıklarını hızlı bir şekilde değerlendirmek için termal sensörlerini kullanarak teknisyenlerin işlerine güvenli bir şekilde devam edebilmelerini sağlıyor.

Rover

Robot bekçi köpeği, tehlikeli olabilecek durumları değerlendirmek üzere gidilmesi gereken konuma gönderilebilerek risk seviyesini önceden değerlendirip insan meslektaşlarını önceden uyarabiliyor.

İş yerinde güvenliği ve üretkenliği iyileştirmeye yardımcı olacak yeni nesil akıllı makine kullanımını artırmak için sektör liderleriyle ortaklıkta bulunan Jaguar Land Rover, robot bekçi köpeği sayısını önümüzdeki yıl içinde 10’a çıkarmayı hedefliyor.

KILL THE CROWS ŞİMDİ NINTENDO SWITCH’TE