Epson’dan Sürdürülebilir Çözüm: Isısız Baskı Teknolojisi

ısısız baskı

Epson, ısısız baskı teknolojisine sahip Epson mürekkep püskürtmeli yazıcılarla sürdürülebilir bir çözüm sunuyor. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, ısınmaya gerek kalmadan hızlı bir şekilde yazdırmaya başlıyor.  

Yakın tarihli bir IPCC raporu, sıcak hava dalgalarının, kuraklıkların ve sellerin giderek daha şiddetli hale geleceği konusunda uyarılarda bulundu. Buzulların erimeye devam edeceğini ve okyanusların önümüzdeki 80 yıl içinde 1 metreye kadar yükselebileceğini öngören rapor sonuçlarına göre, enerjiyi tüketme biçimimizi değiştirmemiz gerekiyor.

Epson’un daha az güç tüketimi ve dolayısıyla daha az karbondioksit emisyonu görevini üstlenen ısısız baskı teknolojisi, enerji tüketimini düşüren bir çözüm sunuyor.

Kaliteden ödün vermeden verimliliği artırırken çevresel etkiyi azaltan ürünler geliştiren Epson; kurumsal İnkjet ısısız baskı teknolojisiyle daha düşük güç tüketimiyle; enerjiden ve maliyetten tasarruf edilmesini sağlıyor.

 ısısız baskı

Mürekkep püskürtme işlemi için ısıya ihtiyaç duymayan Epson kurumsal yazıcılar, açıldığında veya uyku durumundan çıktığında ısınma gerektirmediğinden yaptığı yüksek hızda baskıyla zamandan tasarruf edilmesini de sağlıyor.

Daha az yedek parça, daha düşük çevresel etki

Daha az güce ihtiyaç duyan mürekkep püskürtmeli yazıcılarda ısıtıcı ünitesi bulunmadığından bu teknoloji daha az enerji tüketilmesine yardımcı oluyor. Epson mürekkep püskürtmeli yazıcılar, daha fazla sarf malzemesi kullanan ve genellikle tambur, transfer kayışı, ısıtıcının periyodik olarak değiştirilmesi gereken lazer yazıcıların aksine daha az değişim gerektiren parçalarıyla kurumların sürdürülebilirlik stratejilerine de destek oluyor.

 ısısız baskı

Epson, küresel elektrik sorunuyla mücadele ediyor

Kurumsal İnkjet ısısız baskı teknolojisiyle, küresel elektrik sorunuyla mücadeleye katkıda bulunmayı hedefleyen Epson, yazdırılan her sayfayla bir fark ortaya konulabileceğine inanıyor. Paris Anlaşması’nın 1,5 derece senaryosu ve Bilim Temelli Hedefler girişiminin kriterleri doğrultusunda 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını azaltma hedeflerini belirleyen Epson, 2050 yılına kadar karbon negatif ve yeraltı kaynaklarından arınmış olma hedefini benimsiyor.

Epson, döngüsel bir ekonomide sürdürülebilirlik sağlamak için etkili, sağlam ve hassas teknolojileri kullanan bir şirket haline gelmek vizyonuyla hareket ediyor. Marka, kurumsal vizyonunun bir parçası olarak, ürün ve hizmetlerin yaşam döngüleri boyunca çevresel etkisini azaltmak için verimli, kompakt ve hassas teknolojilerden yararlanarak sürdürülebilir bir toplumun gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Apple iPhone 16 Çıktı, Türkiye’nin aklı iPhone 13’te kaldı