Elon Musk’ın RoboTaksi Takıntısı Tesla’yı Zora Sokabilir

Tesla RoboTaksi

Elon Musk, RoboTaksi projesini bir an önce hayata geçirme konusundaki ısrarı, halihazırda zor bir süreçten geçen Tesla’yı daha da zora sokabilir.

Elon Musk’ın özellikle Twitter’ı aldıktan sonra çok daha tartışmalı bir figüre dönüşmüş olması, bir dönem elektrikli otomobil pazarını domine eden Tesla’yı da zor bir duruma soktu. Özellikle ABD’de pek çok kişi sırf Musk’ın politik duruşunu sevmedikleri için Tesla almaktan imtina ediyor. Bu da şirketin satış rakamlarına yansıyor.

Musk’ın faaliyetleri yüzünden kendisini finansal sıkıntıların içinde bulan Tesla, bu da yetmezmiş gibi RoboTaksi projesine de büyük harcamalar yapıyor. Çünkü Elon Musk sürücüsüz bu araçların şirketin geleceğini oluşturacağına inanıyor. RoboTaksilerin Tesla’nın en büyük gelir kaynağı haline geleceğine inanan Musk, tüm kozlarını bu alana oynuyor. Ancak hem analistler, hem de Tesla yönetiminden bazı kişiler, Musk’ın bu ısrarıyla şirketi bir uçuruma doğru sürüklüyor olabileceğine inanıyor.

tesla robotaksi 2

Robotaksiler yakın gelecekte hayatımıza girecek yeni teknolojilerden biri olacak gibi görünüyor. Bu yüzden sadece Tesla değil, Amazon, General Motors, Rolls-Royce gibi şirketler de bu alana yatırım yapıyor. Ancak sorun şu ki bu teknolojilerin istenen noktaya gelmesi Elon Musk’ın istediği kadar çabuk gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Otonom araçlar her ne kadar yollarda test edilmeye başlanmış olsa da hala yaygın olarak kullanılmaya uygun değiller. Çünkü böyle bir geçişin yaşanması için bu araçların güvenlik konusunda neredeyse kusursuz hale gelmesi gerekiyor. Ancak şu an için bundan uzağız. Hal böyleyken Elon Musk’ın bu projeyi 2025’te hayata geçirme konusunda ısrarcı olması, Tesla’nın başını epey ağrıtacak gibi görünüyor.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek