Restoran ve kafeler ne zaman açılacak?

su altı restorantı

Şu sıralar en çok merak edilen sorulardan birisi de restoran ve kafelerin akıbeti. Peki restoran ve kafeler ne zaman açılacak? İşte bu sorunun yanıtı.

Tüm Türkiye yaklaşık olarak 1 ay süren tam kapanmanın ardından 17 Mayıs itibariyle kademeli normalleşmeye geçmişti. Kademeli normalleşme aşamasında genel beklenti restoran ve kafelerin de açılmasıydı. Fakat 17 Mayıs ile 1 Haziran arasında restoran ve kafelerin paket servis dahilinde hizmet vermeleri yönünde karar alındı.

Peki 1 Haziran itibariyle restoran ve kafeler açılacak mı? Pek çok kişi şimdilerde bu sorunun yanıtını merak ediyor.

Restoran ve kafeler ne zaman açılacak?

1 Haziran kararlarının açıklanmasına artık sayılı saatler kaldı diyebiliriz. Restoran ve kafelerin akıbeti de bu kararlarla birlikte netlik kazanacak.

Fakat yeni açıklanacak kararlar doğrultusunda restoran ve kafelerin açılması kesin diyebiliriz. Çünkü 1 Haziran itibariyle resmen yaz sezonu yani turizm dönemi başlamış oluyor. Dolayısıyla ülkemize gelen turistlerin en çok vakit geçirdiği yerlerin başında da restoran – kafe tarzı işletmeler geliyor.

Son dönemde düşüş trendinin de devam ettiğini göz önüne alacak olursak, 1 Haziran itibariyle restoran ve kafelerin açılmasına kesin gözüyle bakabiliriz.

Elbette ilk etapta restoran ve kafelerin tam kapasitesinin yarısı kadar müşteriye hizmet vermeleri de olası. Belki ilerleyen dönemde hizmet verilen kişi sayısı tam kapasiteye de yükseltilebilir. Bekleyip göreceğiz.

Sinovac aşısı olan hacı adaylarına Suudi Arabistan şoku! İşte detaylar