Redmi Note 5 Pro, fazlasıyla iPhone X’i andırıyor

Xiaomi orta segmentteki iddialı modelleri Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro’yu bugün tanıtacak. Hindistan’da gerçekleşecek olan özel bir etkinlikle tanıtılacak olan modeller, sonrasında satışa sunulacak. Bu iki modelden Xiaomi Redmi Note 5 Pro, geçtiğimiz gün bir fotoğrafta ortaya çıktı. Çinli üreticinin yeni modeli, dikey konumlanan kamerası ile fazlası ile iPhone X’i andırıyor.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro, kamerası ile iPhone X’e benziyor

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz kasım ayında Apple iPhone X’i satışa sunmuştu. Genel olarak yatay olarak konumlandırdığı kamerasına sol tarafta yer veren Apple, iPhone X’te ise tasarımsal bir değişikliğe giderek, kamerayı dikey olarak konumlandırmıştı.

Apple’ın kamerayı sol tarafta diket olarak konumlandırmasının ardından bazı üreticiler de aynı şeyi yapmaya başladı. Bunlara son örnek ise Çin’den geldi. Xiaomi Redmi Note 5 Pro modelinde yer verdiği çift kamera modülünü aynı Apple gibi telefonun sol üst kısmında dikey olarak konumlandırdı. Ayrıca flaşı da iki kameranın tam ortasına yerleştirdi. İki telefon yan yana gelince aradaki benzerliğin çok daha net bir şekilde görüldüğünü söyleyebiliriz. Bahse konu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

xiaomi redmi note 5 pro

Xiaomi Redmi Note 5 Pro, arka tarafında 12MP ve 5MP’lik iki kamera bulunduruyor. Snapdragon 636’dan güç alan telefon kamera tarafında ise Sony’nin IMX376 sensor teknolojisini kullanıyor. 18:9 en boy oranına sahip 6 inçlik LCD ekranla gelecek olan telefon ilk etapta Çin ve Hindistan’da satılacak.

Huawei P20 TENAA’da ortaya çıktı