Redmi Note 14 Pro+’tan Yeni Detaylar Geldi

Redmi Note 13 Pro 2 1

Redmi Note 14 Pro+’ın eli kulağında diyebiliriz. Cihazın tanıtımına birkaç hafta kaldı. Telefonla ilgili bir takım sızıntılar vardı. Bu sızıntılara yenileri katıldı. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım…

Playfuldroid sitesinin Webio’ya dayandırdığı haberine göre Redmi Note 14 Pro+‘ta MediaTek Dimensity 7350 yongaseti yer alacak. Bu çip yakın zamanda piyasaya sürülecek olan Nothing Phone (2a) Plus’ta da bulunuyor. Geçtiğimiz sene çıkan Redmi Note 13 Pro+’ta yine MediaTek’in Dimensity 7200 Ultra yongası kullanılmıştı.

Redmi Note 14 Pro

Redmi Note 14 Pro+’ta 50 MP arka kamera olacağı söyleniyor ki bu dedikodu oldukça ilginç. Çünkü bir önceki modelde (Yani Note 13 Pro+’ta) 200 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş kamera ve 2 MP makro kamera vardı. Rivayet edilen 50 MP belki ana kamera değil de teorik olarak ultra geniş kamera olabilir. Ancak kaynağa göre yeni telefon özel bir telefoto kameraya sahip olmayacak. Kaynak bunun doğru bilgi olduğunun altını çiziyor. Kamera adası ve tasarımının Honor’ın son telefonlarına benzer olacağı da iddia ediliyor.

Cihazda ekran altına gömülü parmak izi okuyucu yer alacak. Ekranın da 6.67 inç’lik AMOLED olması bekleniyor. Redmi Note 14 Pro+’ın pili hakkında ise farklı raporlar var. Bir rapora göre telefonda 5250 mAh değerinde pil olacak, diğer bir rapora göreyse pil kapasitesi 5500 mAh. Sonuç olarak ne Playfuldroid sitesinin ne de diğer kaynakların dediklerini doğrulama imkanımız yok. Cihaz büyük ihtimalle eylül ayında resmiyete kavuşacak.

POCO, bir sonraki POCO F7 serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor