#İŞBİRLİĞİ
Redmi Note 13 Pro inceleme yazısıyla karşınızdayız. Cihaz, uygun fiyata güçlü özellikler arayan kullanıcıların göz önünde bulundurabileceği Android seçeneklerinden bir tanesi. Güzel bir ekranı, hızlı şarj desteği ve dahası var. İşte detaylar…
Redmi Note 13 Pro, siyah, yeşil ve mor olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip. Bize deneyimleyebilmemiz için yeşil rengi geldi.
Ürün, düz ekrana sahip. Köşelerden yumuşatılmış hatları var ve arka yüzeye baktığımızda buzlu cam hissini alıyoruz. Tabii arka tarafta dikkat çeken bir nokta, dışa doğru çıkıntılı tasarlanmış kamera sistemi. Pek de şık bir tasarım değil açıkçası. Ürünü düz bir zemine yerleştirirken kameraları korumayı ihmal etmemelisiniz.
Ürünün alt kısmında Type-C bağlantı noktasına yer veriliyor. Bu, hızlı veri aktarımı ve hızlı şarj için önemli. Üst kısımda ise, 3.5mm kulaklık girişi bulunuyor. Bu sayede favori kablolu kulaklıklarınızı telefonla kullanabilirsiniz. Öte yandan, cihazdan Dolby Atmos desteği ve stereo hoparlör sistemi bulunduğunu ve güçlü performans sunulduğunu da söylemeliyiz.
Redmi Note 13 Pro İnceleme: Telefon, 6.67 inç Amoled ekrana sahip
Bu ekran, güzel renkler sunabiliyor ve ufak dokunuşlarla yol almanıza yardımcı oluyor. 1300 nit’e kadar parlaklık sunabilen ekrna, bu sayede dış mekân kullanımlarında da iyi bir belirginlik seviyesi oluşturabiliyor. Tabii ekranın önemli bir noktası ise, 120Hz tazeleme değeri sunabilmesi. Bu sayede oyun ve videolarda daha akıcı detaylarla karşılaşabilirsiniz. Tabii bu, pil ömrünün daha hızlı tükenmesi demek. Pil tarafında tasarruf etmek için 60Hz tazeleme değerini tercih edebilirsiniz.
Biraz da güvenlik tarafına bakalım isteseniz. Ekranda Corning’in Gorilla Glass 5 koruması var. Yani hafif darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklı bir ekranımız var. Öte yandan ekran altına entegre edilmiş parmak izi okuyucu sensör sayesinde dijital dünyanızı koruyabilirsiniz. Bu sensör de gayet performanslı çalışıyor.
Redmi Note 13 Pro inceleme: MediaTek’in Helio G99 Ultra çipsetiyle geliyor
Üründe 2.2GHz çalışma hızına erişebilen işlemci çekirdekleri mevcut. Buna 12GB RAM ve 512GB dahili depolama eşlik ediyor. Günümüzde Vivo, Omix, İnfinix ve Redmi gibi çoğu üründe “sanal RAM” özelliği var ki bunu Redmi Note 13 Pro’da da görüyoruz. 4GB RAM artırma değeri sayesinde toplamda 16GB değer elde edebilirsiniz. Ne için mi? Tabii ki güçlü oyun ve uygulamaları performanslı çalıştırabilmek için.
Android 13 işletim sistemine sahip olan bu telefonda, Call of Duty gibi popüler bir oyunu orta grafik ayarlarında ve akıcı detaylarla oynayabildik. Deneyim süreçlerinde aşırı ısınma ve donma gibi can sıkıcı detaylarla karşılaşmadık.
200 + 8 + 2MP değerde arka kamera sistemi var
Ana kameramız OIS, yani optik görüntü sabitleme özelliğine sahip ve gün ışığında iyi bir performans sergiliyor. Ultra geniş açılı kamera ve makro kamera için de iyi ışık düzeyi şart. Aksi durumda can sıkıcı sonuçlarla da karşılaşabilirsiniz. Arka kamerayla 1080p 60FPS değerde videolar çekebiliyorsunuz ki zaten bu da günümüz sosyal medya alışkanlıklarını göz önünde bulundurduğumuzda yeterli.
Ön taraftaki 16MP selfie kamera da iyi ışıklı ortamlarda tatmin edici sonuçlar veriyor. İster bokeh efektli fotoğraflar çekin, ister görüntülü görüşmeler gerçekleştirin. Eğer filtre ve makyaj efektleriyle vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız, bu noktada da güzel seçenekler sunuluyor. Ve evet, ön kamerayla da 1080p 60FPS değerde videolar çekebilirsiniz.
Gelelim kablosuz bağlantılar, pil ve hızlı şarj detaylarına
Redmi Note 13 Pro inceleme yazımızın son bölümünde, kablosuz bağlantılar ve pil detaylarından bahsedelim.
Telefonda, Bluetooth 5.2, Wi-Fi AC ve NFC gibi işe yarar kablosuz bağlantılar mevcut. Özellikle NFC teknolojisinin son dönemde bankacılık uygulamalarında, alışverişlerde sıklıkla tercih edildiğine tanıklık ediyoruz. Bu bağlamda yararlı bir özellik.
Pil kapasitesi olarak 5000mAh değerini görüyoruz. Zaten günümüzde pek çok üretici aynı değeri sunuyor. Burada pek farklı bir durum söz konusu değil. Ürün, tek şarj ile 1 günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor ve 67w hızlı şarj değeriyle de yüzünüzü güldürüyor. Üstelik, hızlı şarj adaptörünün kutuda gelmesi de ayrıca mutluluk verici. Hele de çoğu amiral gemisi üreticilerin dahi şarj adaptörünü kutuda sunmadığını, ayrı paraya sattığını göz önünde bulundurursak.
–
Poco M6 Pro inceleme: Büyük ekran, hızlı şarj ve dahası!