Redmi K80 Pro üstün özellikleriyle Kasım lansmanına hazırlanıyor

Redmi K80 Pro 2

Xiaomi’nin alt markası Redmi, amiral gemisi akıllı telefon serisi K80 ile güçlü bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Redmi K80 Pro’nun 3C sertifikasyonunu geçmesi, lansmanın çok da uzak olmadığını gösteriyor.

3C veritabanında 24117RK2CC model numarasıyla görülen Redmi K80 Pro’nun , 90W hızlı şarj desteği ile geleceği doğrulandı. Ancak liste, cihaz hakkında başka ayrıntı vermiyor. Sızan bilgiler, Redmi K80 Pro’nun, Snapdragon 8 Elite yonga setiyle donatılacağını ve böylece Xiaomi 15 serisi ile aynı amiral gemisi performansını sunacağını gösteriyor. Cihazın TCL Huaxing tarafından geliştirilen 6,67 inç OLED ekranıyla gelmesi bekleniyor. 2K çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip bu düz panel, kullanıcı deneyiminde akıcılığı ve görsel kaliteyi artıracak.

Redmi K80 Pro

K80 Pro’nun 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar depolama alanı sunacağı da bildiriliyor. 6.500 mAh kapasiteli devasa bataryası ile uzun kullanım süresi vaat ederken, 90W hızlı şarjın yanı sıra kablosuz şarj desteği de beklentiler arasında.

Üst Düzey Kamera ve Ultrasonik Parmak İzi Sensörü

Kamera tarafında K80 Pro’nun 50 MP ana sensör ile güçlendirilmiş üçlü kamera kurulumuna sahip olması bekleniyor. Telefoto lens de kamera sistemine dahil edilerek, fotoğraf kalitesini ve yakınlaştırma performansını iyileştirecek. Ayrıca cihaz, ultrasonik ekran içi parmak izi sensörü ile güvenlik ve kullanıcı deneyiminde fark yaratacak.

Redmi K80 Pro

Redmi Genel Müdürü Wang Teng, özellikle 3nm işlemciler ve yüksek kapasiteli bellekler gibi yeni bileşenlerin maliyet artışlarına dikkat çekerek, K80 serisinde bir fiyat artışı olabileceğini belirtti. Ancak Teng, K80 serisinin olağanüstü bir fiyat-performans dengesi sunacağını ve rakiplerinden üstün olacağını garanti ediyor.

Redmi K80 serisinin Kasım 2024’te Çin’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Cihazın, aynı dönemde çıkacak olan OnePlus Ace 5, iQOO Neo 10 ve Realme GT Neo 7 gibi güçlü rakiplerle rekabet etmesi öngörülüyor.

Redmi K80 Pro, sunduğu güçlü donanım, yüksek performans ve uzun pil ömrü ile amiral gemisi kategorisinde fark yaratmaya hazırlanıyor. Xiaomi’nin bu modeli, yalnızca performansıyla değil, aynı zamanda dikkatle tasarlanmış fiyat-performans stratejisiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirecek önemli bir değişiklik duyurdu