Redmi 5A, 1 milyondan fazla sattı

redmi 5a

Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi, uygun fiyatlı akıllı telefonu Redmi 5A’yı Hindistan’a özel olarak satışa sunmuştu. Geçtiğimiz Aralık ayında satışa sunulan telefonun 1 aylık kısa bir süre içerisinde 1 milyondan fazla sattığı açıklandı. Bu başarı sonrası Redmi 5A modelinin, Hindistan dışında da satışa sunulması gündemde.

Redmi 5A adeta yok sattı

Bilindiği üzere Hindistan, Çin ile birlikte dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkelerinden biri. Fakat bu ülke Çin’in aksine ekonomik açıdan o kadar da üst seviyede değil. Hatta ülkenin büyük bir çoğunluğunun maddi sıkıntılarla boğuştuğunu söylemek de pek yanlış olmayacaktır.

Gelişmekte olan bir pazar olarak nitelendirilen Hindistan’da bir çok akıllı telefon üreticisi faaliyet gösteriyor. Bu akıllı telefon üreticilerinin başında ise Xiaomi geliyor. Xiaomi, kendi ülkesinden ziyade Hindistan’da satış yapıyor. Bazı telefon modellerini Çin yerine öncelikli olarak Hindistan’da satışa sunuyor. Aynı Redmi 5A modelinde olduğu gibi. Çünkü Xiaomi’nin Hindistan’da oldukça büyük bir müşteri kitlesi mevcut.

Aralık ayının ortalarına doğru satışa sunulan Redmi 5A, özellikle uygun fiyatı ile dikkat çekmişti. Hindistan’daki alt tabakaya hitap eden modelin, yaklaşık 1 aylık kısa bir sürede 1 milyondan fazla satmayı başardığı açıklandı. Muhtemelen bu satış başarısı önümüzdeki dönemde de artarak devam edecektir. Keza 1 aylık bir süre, gerçekten bir telefon modeli için oldukça kısa diyebiliriz.

iPhone X, Amerika, Avrupa ve Çin’de yok satıyor