Reddit, iOS’ta TikTok benzeri bir video özelliği başlattı

Reddit, iOS'ta TikTok benzeri bir video özelliği başlattı

Reddit, TikTok benzeri bir video formatı sunuyor. Tiktok’un yakaladığı başarının ardından kısa biçimli video formatı diğer uygulamalarca da kabul görmeye başladı. İşe detaylar.

Reddit uygulamanızda artık arama çubuğunun yanında yeni bir video düğmesi fark edeceksiniz. Bu yeni düğme TikTok benzeri video formatını sizlere sunacak. TechCrunch’tan gelen bir rapora göre Cuma gününden itibaren uygulama iOS kullanıcılarına söz konusu yeni özelliği sunmaya başlayacak.  Özellik, TikTok’a fazlasıyla benziyor. Reddit’in geniş dünyasından içerik içeren dikey bir video formatı olacak. Etkileşim seçenekleri arasında, yorum yapma, “ödül verme” gibi yollar olacak. Madalyalar ve tepkiler satın almak için Reddit’in uygulama içi para birimini kullanmanız gerekecek. Ayrıca paylaşmanın yanı sıra olumlu ve olumsuz oylar da yer alacak.  TikTok algoritması ile ünlü, ancak, Reddit’in benzer bir şey kullanıp kullanmadığını sorduğunda, şirket yorum yapmaktan kaçındı. Dolayısıyla Reddit algoritmasının neye göre çalıştığının söylemek zor. Farklı kaynaklardan da algoritmanın nasıl çalıştığı sorulduğunda Reddit tekrar yanıtlamadı.

Reddit, iOS'ta TikTok benzeri bir video özelliği başlattı

Özelliğin ayrıca Android cihazlara gelip gelmeyeceği belli değil. iOS üzerinde her şey yolunda giderse şirket Android cihazlara da özelliği sunabilir. Ancak şimdilik konuyla ilgili net bir ayrıntı yok. Reddit’in TikTok benzeri bir özellikle başarı elde edip etmeyeceğini kestirmek zor. Platform genellikle yazı formatıyla kullanılıyor. Ancak TikTok’un başarısının ardından en azından özelliği denemek istemiş olabilirler.

Google, kullanıcıların konum verilerini satan izleme aracını yasakladı