Red Magic 9S Pro Satışa Sunuldu

Red Magic 9S Pro

Geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıtılan Red Magic 9S Pro, Çin’de satışa sunuldu. Telefon, rengine göre farklı fiyatlara satılıyor.

Çinli telefon üreticisi ZTE’nin oyun telefonlarına odaklanan alt markası nubia, merakla beklenen yeni telefonları Red Magic 9S Pro ve 9S Pro+’ı geçtiğimiz hafta tanıttı. Gelişmiş teknik özellikleriyle şu an piyasadaki en güçlü telefonlar olan Magic 9S üyeleri, kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı. O yüzden telefonun satışa sunulacağı gün iple çekiliyordu. Neyse ki o gün geldi çattı ve Red Magic 9S Pro dün Çin’de satışa çıktı. nubia’nın farklı renk seçenekleri için farklı fiyatlar belirlemesi dikkat çekti.

Telefon ilk tanıtıldığında, 520 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı söyleniyordu. Ancak telefon satışa çıkınca görüldü ki en düşük versiyonun Çin fiyatı 4799 yuan, yani yaklaşık 660 dolar. Öte yandan telefonun standart siyah ve beyaz versiyonları ile transparan siyah ve beyaz versiyonları arasında 100 yuanlık bir fark olması dikkat çekiyor.

Red Magic 9S Pro 3

nubia’nın yeni telefonu, Android telefonlar için şu anda piyasadaki en iyi yonga seti olan Snapdragon 8 Gen 3’ün daha gelişmiş bir versiyonunu kullanıyor. Bunun Galaxy S24 serisinde Samsung’un kullandığıyla aynı versiyon olduğu söyleniyor. Ne var ki Red Magic 9S Pro modellerinde bu yonga setine 24 GB LPPDDR5X RAM eşlik ediyor. Performans konusunda telefonu Galaxy S24’ün önüne geçiren de bu oluyor. Öte yandan telefonda 1 TB da dahili depolama alanı bulunuyor. Tabii bunlara bir de gelişmiş soğutma sistemi eşlik ediyor.

Red Magic 9S Pro’da 6500 mAh’lık büyük bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 80 W. Pro+ modelinde ise 5500 mAh’lık daha küçük bir batarya var. Ancak bu bataryada 165 W hızlı şarj özelliği bulunuyor ki bu da piyasadaki en yüksek şarj hızlarından biri. En azından bu seviyedeki üst segment telefonlar için. Hızlı şarj özelliği telefonun sadece 16 dakikada %100 şarj olmasını sağlıyor.

Her iki telefon da 6.8 inçlik OLED ekranlara sahip. 1,116 x 2,480p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Bu ekranların üzerinde 16 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Telefonun arka yüzünde ise 50 megapiksellik iki kamera bulunuyor. Bunlardan ilki OIS destekli ana lens, ikincisi ise geniş açılı yardımcı lens.

Samsung Galaxy Z Fold6 Resmen Tanıtıldı