Recharge elektrikli plug-in hybrid motoru, oldukça iddialı

Recharge elektrikli plug-in hybrid

Volvo Cars’ın, 90 ve 60 Serisi modelleri için geliştirildiği yeni Recharge elektrikli plug-in hybrid motor seçeneği, elektrikli sürüş menzilini önemli ölçüde artırırken, düşük CO2 emisyonları, yüksek performans ve artırılmış bir sürüş kapasitesi sunuyor.

Volvo Cars’ın yeni ve gelişmiş Recharge  plug-in hybrid sisteminde, sadece elektrikli sürüşte menzil tek bir şarjla 90 kilometreye kadar çıkabiliyor. Ortalama bir premium otomobil sahibinin hafta içleri, günde 50 kilometreden daha az otomobil kullandığı  düşünülürse, otomobillerini evde şarj eden Volvo sürücülerinin büyük çoğunluğu için, yeni Volvo elektrikli plug-in hybrid ile günlük kullanımda sadece elektrik modu yeterli olacak.

Recharge elektrikli plug-in hybrid

Motorla ilgili yapılan temel geliştirmeler arasında, nominal enerjiyi 11,1 kWh’den 18,8 kWh’ye çıkarmak için üçüncü bir hücre katmanına sahip yeni bir uzun menzilli pil ve 145 hp güç sağlayan bir arka elektrik motoru yer alıyor.

Ek elektrik gücü, toplam gücü Recharge T8 modelleri için 455 hp’ye çıkartıyor. Böylelikle Recharge T8, şimdiye kadar üretilmiş en güçlü Volvo modeli haline geliyor. Yeni geliştirmeler sadece motorla sınırlı kalmıyor, belirli modellerde tek pedallı sürüş özelliğini de kapsıyor.

Recharge elektrikli plug-in hybrid

Artan pil kapasitesi, daha fazla sürücünün otomobilini sadece elektrik modunda kullanabileceği anlamına geliyor. Volvo Cars, yeni motorun WLTP sürüş döngüsü altında CO2 emisyonlarını yaklaşık yüzde 50’ye kadar azaltma potansiyeline sahip olduğunu tahmin ediyor.

Yeni ve geliştirilmiş e-motor, arka tekerleklerdeki gücü yüzde 65 artırarak, her türlü senaryoda performansı ve sürüş kapasitesini yükseltiyor. Geliştirilmiş e-motor, güçlendirilmiş pil ile birlikte daha iyi bir dört teker çekiş kabiliyeti sunuyor. Bu durum, özellikle düşük hızlarda, yedekte çekiş esnasında ya da ekstra çekiş ve stabilite gerektiren kaygan yol koşullarında büyük fayda sağlıyor.

Recharge elektrikli plug-in hybrid

Geliştirmeler, tek pedallı sürüş özelliğini de kapsıyor. Tek pedallı sürüş özelliği, özellikle sorunsuz ve sezgisel bir sürüş deneyimi sunmaya yardımcı oluyor. Şu anda tam elektrikli Volvo modellerinde yer alan bu özellik, sürücüye yalnızca gaz pedalı ile hem hızlanma hem de yavaşlamayı kontrol etme seçeneği sunuyor. Tek pedallı sürüş, ilk olarak Volvo XC60 ve S90 Recharge Plug-in hybrid modellerinde sunulacak.

Volvo Cars, hızla büyüyen premium elektrikli otomobil pazarında lider olma hedefine doğru kararlılıkla ilerliyor. İçinde bulunduğumuz 2020’li yılların ortasına kadar, dünya çapında en az yarısı tam elektrikli otomobil olmak üzere 1,2 milyon otomobil satmayı hedefliyor. 2030 yılına kadar ise sadece tam elektrikli otomobiller üreten bir şirket olmayı planlıyor.

Netflix, yeni hesaplara profil aktarımlarını test ediyor