Realme V20 5G fiyatı ile çok konuşulacak

realme 2

Çinli teknoloji şirketi Realme tarafından bugün tanıtılarak satışa sunulan Realme V20 5G modeli bütçe dostu fiyatıyla dikkat çekse de, özelliklerinden bazıları canınızı sıkabilir.

Realme V20 5G fiyatı ile çok konuşulacak. Gerek 2020 ve 2021 yıllarını kabusa çeviren pandemi gerekse de tam rahat bir nefes alacağımız sırada patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı nedenleriyle günden güne artan hammadde maliyetleri, başta akıllı telefonlar olmak üzere iğneden ipliğe bütün ürünlerin fiyatlarında artışa neden oluyor. Hal böyle olunca da akıllı telefon kullanıcılarının birçoğu, önceliklerini özellikten ziyade fiyata vererek yeni cihazlarını bütçe dostu modellerden seçmeye çalışıyor.

Realme V20 5G fiyatı

Durumun farkında olan Realme ise, bugün tanıtımını yaparak Çin’de satışa sunduğu V20 5G modelinde işi biraz abartmış gibi görünüyor. Çinli teknoloji şirketi tarafından 149 dolar gibi son derece mütevazi bir fiyata satışa sunulan Realme V20 5G’nin bütçe dostu bir model olduğu konusunda aklımızda herhangi bir tereddüt yok.

Realme V20 5G fiyatı

Realme V20 5G fiyatı ile çok konuşulacak

Ancak şirket telefonu bu fiyata satışa koyabilmek için özelliklerden bir hayli kısmış gibi görünüyor. 6,5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip Realme V20 5G’nin bu ekranının artık pek tercih edilmeyen HD+ çözünürlüğe sahip olmasıyla, bu işaretin ilk verildiği donanım oluyor.

Realme V20 5G fiyatı

Gücünü Dimensity 700’den alan cihazda bulunan 4GB RAM’de 2022 yılı için düşük sayılabilir. Ancak Çinli şirket asıl bombayı arka yüzeydeki ikinci kamera ile patlatmış. Buna göre ön yüzeyde 5MP’lik bir kameraya arka yüzeyde ise 13MP’lik ana kameraya yer veren Realme, ikinci kameranın lensini sadece 0,3MP’lik bir sensörden seçmiş. Tabi böyle olunca insan kendini “hiç koymasaydın, ne gerek vardı” demekten alamıyor.

Tabi şirketin tüm bu kısıntıları, olabilecek en bütçe dostu akıllı telefonu üretebilmek için yaptığını hatırlatalım. Realme V20 5G’nin küresel pazarda sahneye çıkıp çıkmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Apple ve Nike yeni bir işbirliği için anlaştı