Realme Notebook Air özellikleri ve tasarımıyla göz dolduruyor

Realme Notebook Air özellikleri

Akıllı telefon pazarından sonra dizüstü bilgisayar sektöründen de pay almak isteyen Realme, bu uğurda çalışmalarına hız vermiş gibi görünüyor.

Realme Notebook Air özellikleri ve tasarımıyla göz dolduruyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikle yeni amiral gemisi modeli GT 2 Master Explorer’ı tanıtan Realme, aynı günlerde dizüstü bilgisayar pazarında kendine yeni yollar açacağını düşündüğü Realme Notebook Air modelini de tanıtmayı ihmal etmedi.

Realme Notebook Air özellikleri

Yeni dizüstü bilgisayar modeline baktığımız zaman ilk dikkatimizi çeken 4,9mm’lik ultra ince ekran çerçeveleri oluyor. İsim benzerliği nedeniyle akla ilk gelen rakibi olan MacBook Air M1’e baktığımız zaman bu değerin 8,9mm olduğu göz önüne alındığında, Realme Notebook Air’in gerçekten çok önemli bir tasarımsal gelişim gösterdiği anlaşılıyor.

Realme Notebook Air özellikleri

Realme Notebook Air özellikleri ve tasarımıyla göz dolduruyor

Gücünü 11. Nesil Intel Core i3 işlemciden alan cihazda 8GB RAM mevcut. Dahili depolama alanında 256GB ve 512GB olmak üzere iki farklı SSD desteği sunan Realme Notebook Air’ın ekran boyutu ise 14 inç olarak tasarlanmış. 1920 x 1200 piksel çözünürlüğe sahip bu ekranının 16:10 en boy oranına sahip olduğunu ve ekran gövde oranı olarak ise %88’lik bir değer ürettiğini söyleyelim.

Realme Notebook Air özellikleri

Elektriksel gücünü 54Wh kapasiteli pilinden alacak olan cihaz aynı zamanda 65W’lik hızlı şarj desteği sunuyor. Tüm bu batarya yetenekleri sayesinde 13,5 saate kadar kullanım ömrü vadeden Realme Notebook Air’de Windows 11 işletim sistemini göreceğiz.

Son olarak yeni dizüstü bilgisayarın fiyatı konusunda da bilgi verecek olursak, 8GB/256GB seçeneğine sahip model 490 dolardan, 8GB/512GB seçeneğine sahip model ise 520 dolardan satışa sunulacak.

Twitter Elon Musk davası için dosyayı dünyanın en karlı hukuk firmasına verdi