Microsoft’tan Windows 10’a Özel Xbox One Planı

Quantum Break

Microsoft, Windows 10’nun satış rakamlarından ve pazar payından pek de memnun değil. Amerikalı teknoloji devi, arkasına Xbox One oyunlarını da alarak, durumu “kendi lehine” değiştirme amacı güdüyor.

Eğer Xbox One sahibiyseniz ve Windows 10 kullanıcısı iseniz size güzel bir haberimiz var. Eğer merakla beklenen Xbox One oyunu Quantum Break oyununun ön alımını gerçekleştirdi iseniz, bu oyunun Windows 10 işletim sisteminde de bedava oynayabileceksiniz. Üstelik, DLC Xbox One ve Windows 10’u aynı anda kullanıyorsanız, DLC paketlerine hiçbir ücret ödemeyeceksiniz!

Windows 10

Remedy ve Microsoft ortaklığının paketi bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Microsoft’un konsoluna ve en gelişmiş işletim sistemine sahipseniz, firmanın klasiklerinden Alan Wake ve Alan Wake: American Nightmare’in bedava kopyalarına da sahip oluyorsunuz. Bu teklif, 5 Nisan 2016 tarihine kadar geçerli.

Elbette bu ücretsiz kampanyadan faydalanmak için Xbox One’da, Live platformunun üstünden işletim sistemi seri numarasını eksiksiz girmeniz gerekiyor. Bunu yaparsanız karşınıza, bağlantı ekranı çıkıyor ve tüm oyunlara, dijital olarak sahip olabiliyorsunuz.

Peki Microsoft, neden böyle bir strateji güdüyor? Aslında cevap çok basit: Xbox 360, Sony PS3’ü pek çok ülkede sürklase etmişti. Ancak, Xbox One, Sony PS4 tarafından açık ara mağlup edildi. Buna ek olarak, Windows 7 ve 8.1 işletim sistemlerinden memnun olan kullanıcılar, Windows 10’u tercih etmedi ve işletim sisteminin pazar payı, şirkette hayal kırıklığı yarattı. Amerikalı şirket, bu politikayla bir taşla iki kuş vurmayı amaçlıyor. Başarılı olup olmadığını ise zaman gösterecek.